Kiosztotta a kormányt Iohannis

Mégpedig nem kicsit. A kormány ugyanis eladósítja magát és ugrabugrál. Nem jó ez így.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

iohannis
Odamondott az államfő
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. november 02., 16:07
0 hozzászólás. 

A román kormány úgy viselkedik, mint az az ember, aki minél többet keres, annál inkább eladósítja magát - nyilatkozta csütörtökön Klaus Iohannis. A Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában az államfő igen éles hangon bírálta a kormány pénzügyi és adópolitikáját.

"Néhány hónappal ezelőtt, amikor beiktattam ezt a kormányt, volt hozzá egy egyszerű és világos kérésem: azt kértem tőle, hagyja abba ezt a pénz- és adóügyi ugrabugrálást. Nem egészen így történt. A kormány úgy viselkedik, mint az az ember, aki minél többet keres, annál inkább eladósítja magát" – mondta Iohannis, aki hangsúlyozta, ugyan gazdasági növekedést könyvel el az ország, de ez a bővülés ebben a formában nem tartható.

Az államfő szerint furcsa helyzet állt elő az adóbevételek tekintetében. "A gazdaság nő, az adóbevételek azonban csökkennek. Ahelyett, hogy több pénz legyen az államkasszában, érdekes módon kevesebb van" - fogalmazott, hozzátéve, az is aggodalomra adhat okot, hogy bár a GDP-növekedés rekordmértékű, az ország adóssága is ugyanilyen mértékben nő.

Ugyanakkor felkérte a kormányt, mondjon le a tervezett adóügyi intézkedésekről, amelyek "bizalmatlanságot" és "bizonytalanságot" keltenek.

"Kérem a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége alkotta kormánykoalíciót, tegyen bizonyságot felelősségtudatról, és mondjon le erről a fajta adópolitikáról, mert az bizalmatlanságot, bizonytalanságot kelt, és nem szolgálja senkinek a javát" — fogalmazott az elnök a Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában. Az államfő ugyanakkor óvatosságra intette a politikai döntéshozókat, figyelmeztette őket, hogy "ne vigyék bele az országot egy olyan adóügyi kalandba, amelyiknek szomorú vége lesz".0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."