Mindenki nyugodjon meg: van pénz a bérekre és nyugdíjakra

A kormányfő szerint fölöslegesen kelt aggodalmat Iohannis az alkalmazottak vagy nyugdíjasok körében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

A kép illusztráció
Mindenki nyugodjon meg. Fotó:archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. május 23., 14:43
0 hozzászólás. 

„Van pénz a bérekre és nyugdíjakra" – biztosított mindenkit Viorica Dăncilă miniszterelnök szerdán, hozzátéve, hogy nem szeretné, ha aggodalmat keltenének az alkalmazottak és nyugdíjasok körében.

„Az elnök úr mondhatja, ez az ő véleménye, de én az igazságot mondom – van pénz a bérekre és nyugdíjakra" – nyilatkozta a kormányfő, miután részt vett a mezőgazdászok országos konferenciáján.

Viorica Dăncilă ugyanakkor hozzátette, Eugen Teodorovici pénzügyminiszter is megerősítette, hogy van fedezet a nyugdíjakra és fizetésekre.

Arra a kérdésre, hogy Iohannis elnök kijelentéseit az ellene indított háború újabb lépéseként látja, Dăncilă azt válaszolta: „Ez az államelnök véleménye, én midig a konszenzus híve voltam, egy jó intézményközi kapcsolat híve, nem szeretném kommentálni ezt a dolgot. Én megyek tovább a saját utamon. Nekem az a fontos, hogy gyakorlatba ültessem a kormányprogramot és megteszem ezt".

Arra a kérdésre, hogy tárgyalásra hívja-e az államelnököt, a kormányfő azt válaszolta, hogy nem engedi meg magának, hogy beszélgetésre hívja Klaus Iohannist.

Az államelnök kedden felszólította a kormányt és a Szociáldemokrata Pártot (PSD), hogy adjanak nyilvánosan világos és jól dokumentált választ arra a két kérdésre, hogy mi a tervük a nyugdíjrendszer második pillérével, és van-e még pénz az év végéig esedékes nyugdíjakra és fizetésekre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."