Országos » Gazdaság

Akár további ÁFA-emelés is bekövetkezhet

Ha úgy tetszik az IMF-nek egy lehetséges gazdasági forgatókönyv szerint tovább növelhetik az ÁFÁ-t az egységes adókulcs csökkentése mellett, .

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Orszagos
Orszagos
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. július 26., 14:31
3 hozzászólás. 

Amennyiben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) rábólint Emil Boc miniszterelnök jelenlegi tervére, az akár azt is jelentheti, hogy 2011. január 1-től tovább növekedik az általános forgalmi adó, valamint az egységes jövedelem- és profitadó 10 százalékra csökken. Bár Sebastian Vlădescu pénzügyminiszter néhány napja jelentette ki hogy nem változik Románia adórendszere, a kormánykoalíció mégis kilátásba helyezte az ÁFA 25%-ra való növelését és az egységes adókulcs 10%-ra csökkentését.

Az intézkedés magába foglalhatja új mezőgazdasági adók megjelenését is, jövő év január elsejétől pedig az ingatlanadó is megnőhet. Az Evenimentul Zilei által idézett kormánypárti források kijelentették, ezt az esetleges döntést a Nemzetközi Valutaalappal egyeztetve hoznák meg, ők ugyanis biztos bevételi terveket várnak, a TVA növelése pedig megfelelne számukra.

Az egységes adókulcs a kormánykoalíció meglátása szerint a legfontosabb lépés a gazdasági növekedés fenntartása és a külföldi befektetések behozása érdekében. Ugyanakkor Adreea Paul Vass, a miniszterelnök tanácsadója, blogján nemrégiben tett közzé egy elemzést, ami szerint az egységes adó 10%-ra történő csökkentése azonnali bevételkiesést jelentene az államkasszának.

A tanácsadó szerint előnyökkel is járna a csökkentés, többek között várható lenne a feketemunka rövidtávú csökkenése is, ami többletbevételt jelent.

uh.ro/antena3


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2010-07-26 15:33:56
Es a nyakkendos lopasokat kiallitja meg...???
avatar
Isty
2010-07-26 15:46:23
Re:kszl

Amig a nep utcara nem vonul addig senki, de mi, a "nep", gyenge eresztes vagyunk (ugy a szekely mint a roman) es kib@sznak velunk es meglopnak ahogy akarnak..megerdemeljuk..mi engedjuk..
avatar
ecgtl2008
2010-07-26 22:25:10
:( Kedves cikkíró!

Nem akarom elhinni, hogy 2010-ben még van közíró, aki az ÁFA-t áruforgalmi adónak nevezi. Ébresztő kedves cikkíró, az áruforgalmi adó (Impozit pe circulaţia mărfurilor - ICM) 1991-ben az ÁFA, vagyis Általános Forgalmi Adó vagyis Taxa pe valoarea adăugată) bevezetésével megszünt mint általános adónem. Kérem ne használjon a magyar köznyelvben félrevezető és hamis fogalmakat, még akkor is ha a médiában mindent szabad.

Üdvözlettel, Tamás László

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."