Országos » Gazdaság

Nincs romániai igazgatója a Google-nak – 2008 óta

A Google nem tervezi, hogy kirendeltséget nyisson Romániában, és az egyetlen tisztség, amit meghirdetett itt, az a country manager, amely 2008 óta betöltetlen, írja a Ziarul Financiar.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 12., 09:29
0 hozzászólás. 

A világ legnagyobb internetes keresője nem is jelentette be, hogy irodát nyitna Romániában, cáfolta Marta Jozwiak, a Google PR-osa a cég egy másik képviselőjének tavaszi bejelentését, miszerint kirendeltséget nyitnak, és több állást hirdetnek meg Bukarestben - írja a manna.ro.

A country manager pozíció azóta betöltetlen, hogy Radu Tudorache, aki egy évig dolgozott a Google-nél, 2008-ban átment a Romtelecomhoz.

A Google korábbi adatai szerint a 7,5 millió romániai internetező 90 százaléka használja a google.ro keresőt, az év elején pedig mintegy tízezer hazai internetoldalt használta a Google reklámszolgáltatását, az AWords-ot.

A cégjegyzék adatai szerint a Google Bucharest kft-nek tavaly 121 416 eurónyi bevétele és valamivel több mint kétezer euró bruttó profitja volt. A hazai online hirdetési piac szereplői szerint viszont a Google az AdWords-al legalább három millió eurót keres Romániában, és ez nincs benne a 15,4 millió euróban, amekkorára becsülik a romániai online reklámpiacot.

A Google birtokol négyet a tíz leglátogatottabb román szájt közül az Alexa.com szerint, de nem publikál helyi pénzügyi adatokat. A Google Bucharestnek nincs alkalmazottja, a román piaccal az írországi székhelyről foglalkoznak. Tavaly a vállalat hatalmas kampányba kezdett Romániában, hogy népszerűsítse hirdetési szolgáltatását, a klasszikusan postán küldött leveleket pedig Nagy-Britanniából adták fel.

címkék: google igazgato

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."