Országos » Gazdaság

Románia 60 százalékkal marad el az uniós országok GDP-jétől

Az uniós átlag 44 százalékától 271 százalékáig terjed, vagyis hatszoros szórást mutat az EU-tagállamok egy főre jutó GDP-je vásárlóerő-paritáson számolva.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 17., 09:08
0 hozzászólás. 


Az EU statisztikai hivatal, az Eurostat szerdán nyilvánosságra hozott tanulmányában tér ki erre, amelyet a 2009-es adatok alapján számoltak - írja a manna.ro.

Az unió többi államától messze elhúzó Luxemburgban a vásárlóerő-paritáson számolt egy főre jutó GDP 271 százaléka, vagyis több mint két és félszerese az uniós átlagnak, ugyanakkor az utolsó helyezett Bulgáriában az egy főre jutó átlagos GDP mindössze 44 százaléka annak.

Az élmezőnyben - az átlagos uniós GDP-t 20-30 százalékkal meghaladók csoportjában - van Hollandia, Írország, Ausztria és Dánia, míg Svédország, Németország, Belgium, Finnország és az Egyesült Királyság 10-20 százalékkal áll az átlag felett.

Az uniós átlagtól 10-30 százalékkal marad el a vásárlóerő paritáson számolt egy főre jutó bruttó hazai termék Szlovéniában, Csehországban, Szlovákiában, Portugáliában és Máltán, ugyanakkor a 30-50 százalékkal elmaradók között Magyarország mellett Lengyelország és a három balti állam, Észtország, Litvánia, valamint Lettország található.

Románia és Bulgária 50-60 százalékkal marad el az uniós államok átlagától, Románia e tekintetben csak 2 százalékponttal előzi meg Bulgáriát, vagyis 46 százalékot tudhat magáénak.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."