Sógorban van kaka-óóóó! (videó)

Az RMDSZ képviselője a Magyarországról készült Sargentini-jelentés kapcsán fogalmazta meg gondolatait. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Tim Bergling, művésznevén Avicii

28 évesen meghalt Avicii

28 éves korában meghalt Tim Bergling, művésznevén...
StephenHawking

Meghalt Stephen Hawking

A 76 éves világhírű brit elméleti fizikus szerdára...
szabadsag

Így reagált a net az amerikai elnökválasztásra

Donald Trump győzelmével kapcsolatos véleményáradat...

sogorcsaba
Nem volt szándékos. Fotó: Sógor Csaba Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2018. szeptember 14., 12:34
1 hozzászólás. 

A politikus a holland Judith Sargentini nevével fémjelzett Sargentini-jelentés kapcsán nyomott ki – Magyarország védelmében – magából egy szóviccet, a Sargentini első szótagját hangsúlyozva. Később a Facebook-oldalán azt írta, nem volt szándékos: A szerdai parlamenti felszólalásomból kiragadott és félreértelmezett részlet természetesen nem volt szándékos. Aki ismer, tudja. Elnézést kérek, ha ezzel bárkit megsértettem!"

A két napja megszavazott jelentés egyébként arról szól, hogy Magyarország mely pontokon sértette meg az Európai Unióval kötött szerződésben foglalt európai értékeket. Hogy pontosan miről is van szó a jelentésben, itt olvasható el – többek közt a jogállamiság és a demokrácia, az alapvető emberi jogok megsértése, ezen belül is a sajtószabadság, az igazságszolgáltatás függetlensége, a személyes adatok védelme, a korrupció, a nem elég hatékony kormányzás, a diszkrimináció és a szociális és gazdasági jogok a kifogásolt területek.

A nagy indulatokat kiváltott jelentés semmilyen jogi következménnyel nem jár, az Európai Tanács hatásköre ezentúl dönteni arról, hogy a tagállamok egyhangú szavazással javasolnak-e változtatásokat Magyarországnak, és azok be nem tartása esetén szankcionálják-e a szavazati jogának megvonásával. 

Más is rosszalkodott, óvónéni!

Sógor arról beszélt, hogy a jelentésben sok valótlanság és ténybeli tévedés szerepel. Az eljárás kapcsán megemlítette, hogy szerencsésebb lenne azonos szempontok és azonos mérce alapján megvizsgálni az alapértékek, az emberi jogok, a kisebbségek jogainak érvényesülését, mert ez a fajta pellengérre állítás csak politikai támadásnak minősíthető.

A néppárti képviselő szerint több államban is utána kellene nézni ezeknek az értékeknek a tiszteletben tartásának, Romániában a kisebbségi jogok és az igazságszolgáltatás titkosszolgálatoktól és a politikától való függetlensége az a terület, amit ki kellene vizsgálni. 



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2018-09-15 15:56:06
Orbán még egyelőre nem teljes Magyarország.
A fidesz hívein kivül él még Magyarországon több, mint ötmillió magyar, aki ma hazaárulónak számít - orbáni náci felfogás szerint
Nem Magyarország sérti az uniós elveket, - amit kisviktor aláírt- hanem Orbán és maffia tolvajbandája.
Aki a tolvajokat védi, maga is tolvaj

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."