Országos » Gazdaság

Egy hónap van még az adóbevallásra

Május 16: az egyéni vállalkozók, nem fizetés jellegű jövedelmet a tavalyi évben megvalósítók ekkor adhatják le utoljára büntetés nélkül az adóbevallásukat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. április 18., 14:04
0 hozzászólás. 

A független tevékenységből megvalósított jövedelem bevallására szolgáló formanyomtatványt (a 200-as számút) a pénzügy Hargita megyei honlapjáról lehet letölteni vagy a Közpénzügyi Hivatal székelyudvarhelyi kirendeltségétől is lehet kérni. Néhány évvel ezelőtt ezt a válaszborítékkal ellátott nyomtatványt még postázták, de tavaly óta – költségmegtakarítási okokból – ettől eltekintenek.

Mint Dimén Hunor-Dénes, a helyi közpénzügyi hivatal vezetője honlapunknak elmondta, eddig a hozzájuk tartozó adófizetők mintegy 33 százaléka tette le adóbevallását. Május 17-én, a bevallási határidő utáni első napon már a minimális, 100 lejes büntetésre lehet számítani – mondta Dimén, hozzátéve, hogy az adófizetőnek és a hivatalnak is jobb, ha minél hamarabb leadják az íveket, mert az utolsó napon, vagy azt megelőzően nem alakulnak ki sorok a hivatal előtt, mint az elmúlt években.

Ugyanakkor arra a lehetőségre is felhívta a figyelmet, hogy a kitöltött íveket postán is el lehet küldeni. Ami az adó két százalékának felajánlását illeti, Dimén adatai szerint az ezt megtehetők 17 százaléka élt eddig ezzel a lehetőséggel. Mint ismeretes, az adónk két százalékát idén is felajánlhatjuk valamely szervezetnek, alapítványnak. Az elmúlt években Székelyudvarhelyért Közösségi Alapítvány kampányának köszönhetően nagyon sokan éltek a lehetőséggel, alapítványokat, szervezeteket támogattak ezzel az összeggel. Amennyiben az adófizető elmulasztja kitölteni a 230-as számú formanyomtatványt, akkor adója ezen része is automatikusan az államkasszát gazdagítja majd.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."