Országos » Gazdaság

Három nap alatt jegyzik be a cégeket

A cégbejegyzési folyamat tízről három napra csökken, ráadásul szinte minden elektronikusan történik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

gazdasag
gazdasag
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. február 01., 15:41
3 hozzászólás. 

Jövő hétfőtől, február hatodikától kezdődően tízről három napra csökken a cégek bejegyzéséhez szükséges idő Romániában. A kormány közleményében azzal indokolta a folyamatok egyszerűsítését, hogy országunkban ezer lakosra 24 cég jut, ami messze elmarad az európai 42 cég/fő átlagtól. Ezzel az intézkedéssel az új vállalkozások létrejöttét szeretnék ösztönözni.

Az egyszerűsítés több ponton valósul meg: az Országos Cégbíróság (Oficiul Naţional al Registrului Comerţului – ONRC) új informatikai rendszert vezet be, melynek segítségével a vállalkozó a cégalapításhoz szükséges összes iratot online tud majd leadni, és három napon belül kézhez kapja a cégbejegyzésről szóló igazolást.

Lévén, hogy az új vállalkozás megalapításához szükséges törzstőkét is el lehet helyezni interneten keresztül egy bankszámlán, valamint az összes szükséges illetéket online befizethetjük, csak egy aláírás-minta megadásáig szükséges személyesen ellátogatni a cégbíróságra vagy egy közjegyzőhöz.

Az Adó- és Pénzügyi Hivatal eddig öt nap alatt állította ki a leendő cég székhelyét igazoló iratot, ezentúl csupán 24 órát vesz ez igénybe. Amennyiben az erre vonatkozó kérést és a szükséges dokumentációt a hivatal nyitvatartási idejének első felében adjuk le, még aznap kézhez kapjuk az igazolást, ha pedig a második felében, akkor a következő napon jutunk a birtokába.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zozz
2012-02-01 17:33:39
Ó, a drágáim, feltünt nekik hogy kevés cég van? Ennyi süket intézkedés, adó és egyéb cseszegetés mellett csodálkoznak, hogy több 10.000 cég bezárt? Olyan ez a román nép pont mint a népi tánca, a hóra, csak körbe körbe, sose előre.
Sosem lesz ebből az orszagból semmi. Esetleg ha az összes állami alkalmazottat lecsereljük japánokra, vagy valami északi népre.
avatar
czymi53
2012-02-02 11:42:48
42 cég/fő? Naa ..
avatar
zozz
2012-02-02 17:37:55
Miért, neked nincs 42 céged? :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."