Gazdaság » Bankok

14 000 euróért veheted az első autódat

Ha 35 évnél idősebb vagy, többet, ha fiatalabb, kevesebb előleget kell fizetned első autó vásárlásánál igényelhető állami és banki hitelre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Bankautomata

100 milliárd lejt veszünk le a bankkártyákról

A kártyatulajdonosok jobban szeretik az egész összeget a...

fotó: promotor.ro
fotó: promotor.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. november 06., 18:40
0 hozzászólás. 

Most már az Első autó program igénylési feltételeit is letisztázták, így a 35 évnél fiatalabbak, illetve idősebbek is igényelhetik a támogatást.

A 18-35 év közötti személyeknek a vásárolni kívánt autó öt százalékát kell befizetniük ahhoz, hogy megkapják az igényelt összeg 50 százalékát állami hitelkeretként, illetve a másik felét a bankoktól.

A 35 évnél idősebb vásárlók a dupláját, azaz 10 százalékát kell, hogy előlegként kicsengessék, de esetükben az állami hiteltámogatás csak 40 százalékos.

Nem adják ingyen

A programban való részvételhez az igénylőnek be kell bizonyítania, hogy a kiszemelt autó új, az Európai Unió valamelyik tagállamában gyártott, vagy importból származik, Euro 5-ös kategóriába sorolható, és egy, járműveket forgalmazásával foglalkozó cégtől vásárolja.

Vállalnia kell azt is, hogy Full Casco biztosítást köt a járműre, amely lopás és károsodás esetén fedezi a költségeket, valamint a teljes garanciaidő alatt nem értékesíti az autót.

A kormány 50 millió lejt fordít a program finanszírozására, de a vásárolni kívánt gépjármű ára nem haladhatja meg az ötvenezer lejt áfa nélkül, amit 7 éves futamidőre lehet felvenni.

Kicsi vagy nagy?

Durván 14 000 euró (ÁFÁ-val együtt) értékben vásárholtunk autót, ami elegendő például egy Dacia Dusterre, amibe már néhány extrát is kérhetünk, ugyanis ennek 11 ezer eurótól kezdődik az alapára, de a kombi Loganból már jól felszerelt családi autót választhatunk, amelynek 8000 eurótól indul az ára.

A kategóriába még jól beleillik számos kisautó is, mint például a Ford Fiesta, a Citroen C3, a Honda Jazz, a Renault Clio,vagy az új Fiat Panda.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."