Gazdaság » Pénz

Ellenőrzik a munkaadókat

A betöltetlen munkahelyek és a munkát kapott munkanélküliek számát ellenőrzi a Hargita Megyei Munkaerő Elhelyezési Ügynökség.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Joseph Seroussi fotó: Forbes

Lánya örökli Seroussi vagyonát

A szudáni származású üzletember június végén hunyt...
A könyvelők sem értenek mindenben egyet | A szerző fotói

Hány ember kell egy villanykörte kicseréléséhez Romániában?

És hány papír! A 2018-ra ereszkedett adóhomályból...
erdelypitch2

Pénzdíjas esettanulmány versenyt hirdet az OTP Bank

Négy mesterség szakembereit várja csapatokban az OTP egy...

Munkaerő
Pénzbüntetést is kiszabhat a Munkaerő Elhelyezési Ügynökség
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. október 08., 12:48
0 hozzászólás. 

A Hargita Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökség felhívja a munkáltatók figyelmét, hogy a jelenlegi törvénykezés értelmében kötelező a Megyei Munkaerő-ügynökséggel közölni a betöltetlen munkahelyek és a munkát kapott munkanélküliek számát.

A betöltetlen munkahelyek számát az üresedéstől számított öt napon belül kötelesek közölni a munkaadók. A törvény szerint betöltetlennek minősülnek mindazon munkahelyek, amelyek a munkaviszony megszűnése miatt üresedtek meg, illetve azok, amelyeket újonnan hoztak létre.

A betöltetlen munkahelyek számát egy típusnyomtatvány kitöltésével lehet közölni, ezeket a helyi Munkaerő-ügynökségen lehet igényelni, vagy a megyei ügynökség honlapjáról lehet letölteni.

Ha a vállalkozó munkanélküli segélyben részesülő személyt alkalmaz, akkor legtöbb három napon belül azt be kell ezt jelentenie az ügynökségnél.

Amennyiben elmulasztják megtenni, a vonatkozó törvények értelmében pénzbírsággal sújthatók.

Október 22-től egy új felelősséget is kapnak a munkaadók, ugyanis, amennyiben betöltik a betöltetlenként jelzett munkahelyeket, ezt egy nappal a munkaszerződés megkötése után jelezniük kell. Ennek elmulasztása szintén pénzbüntetéssel jár.

Ugyancsak október 22-től kezdődően a Hargita megyei Munkaerő-ügynökség a megye területén ellenőrzésekbe kezd, melyek során a fent említett mulasztásokat mérik fel.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."