Gazdaság » Pénz

Átutazóban voltak az ANAF-ellenőrök?

ANAF-vadászatunk ma is, sőt holnap is folytatódik. Közben egy személy öngyilkos lett a pénzügyi ellenőrzés után. Nem Udvarhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Joseph Seroussi fotó: Forbes

Lánya örökli Seroussi vagyonát

A szudáni származású üzletember június végén hunyt...
A könyvelők sem értenek mindenben egyet | A szerző fotói

Hány ember kell egy villanykörte kicseréléséhez Romániában?

És hány papír! A 2018-ra ereszkedett adóhomályból...
erdelypitch2

Pénzdíjas esettanulmány versenyt hirdet az OTP Bank

Négy mesterség szakembereit várja csapatokban az OTP egy...

ANAF-BudvarUtca1
A vonatállomással szemben álltak meg
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. április 01., 17:07
1 hozzászólás. 

Szerencsére a sok ellenőrzés közepette sem hagyta el olvasóinkat a humorérzékük. Legutóbbi képen az „ANAF autóját" mutatja egy vidám látogatónk. 20 óra után egy perccel készült a fotó. Ezzel mára búcsúzunk. Holnap is várjuk a „pénzügyis jelentéseket". Íme:

ANAF-humor

16 órakor a Budvár utcában az egyik lerakatnál, látták látogatóink az ANAF-ellenőreit.

ANAF-BudvarUtca

Több olvasónk is jelezte, hogy ma a kora délutáni órákban városunkban jártak az Adó- és Pénzügyi Hivatal Adócsalás-ellenes Főigazgatóság (ANAF) munkatársai. 14 óra előtt nem sokkal a Bethlen Gábor utcában perecet vásároltak, majd Csíkszereda felé elhagyták a várost.

ANAF-BethlenUtca

Bírság után felakasztotta magát

egy nagybányai nő. Legalábbis erről számol be a voceatransilvaniei.ro portál. Az oldal összefüggésbe hozza az üzletasszony öngyilkosságát és az ANAF-ellenőrzést, a nő cégét ugyanis múlt pénteken 10 ezer lejre büntették. Cristian Vigh, a vizsgálatokat vezető ügyész azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem ismerik a tragédia okát. Az ANAF tagadja, hogy egyáltalán ellenőriztek volna a nő cégénél, és kifogásolja, hogy akárcsak az előző, szélsőséges eseteknél, most sem kérdezték meg a sajtó képviselői a céget.

Módosít a kormány a büntetések alkalmazásán

Victor Ponta miniszterelnök kedden bejelentette, hogy a módosításokat ezen a héten, de legkésőbb a következő héten bevezetheti a kormány. Ponta szerint szükség van olyan szabályozásra, amivel megelőzhetők az ellenőrök túlkapásai.

A javaslat szerint csak akkor függesztenék fel a cégek tevékenységét, ha minimum 300 és 500 lej közötti eltérést találnának a kasszában. A bezárást még azon a napon visszavonhatják, ha a cég kifizeti a könyvelésben tapasztalt hiány vagy többlet tízszeresét kitevő büntetést. Más esetekben csak pénzbírság róható ki.

Az ANAF adócsalás visszaszorítására szakosodott igazgatósága (DGAF) két hete kezdte meg adócsalás-ellenes akcióját, eddig 177, nagyrészt kisvállalkozást záratott be, 778 esetben szabott ki bírságot.

Vadászd le az ANAF-ot!

Ha megpillantod az Adó- és Pénzügyi Hivatal Adócsalás-ellenes Főigazgatóság (ANAF) munkatársait, vagy az autójukat, akkor fényképezd le és küld el nekünk a szerkesztoseg@uh.ro emailcímre, mi pedig közzétesszük ebben a cikkben. Ne felejtsd el odaírni, hogy hol láttad őket és mikor. Ha viszont lemaradtál az akcióról, akkor küld be a végeredményt, azaz a bezárt kereskedelmi egységekről készült fotókat, ezeket is a szerkesztoseg@uh.ro-ra.

Illetve várunk olyan történeteket is, amelyek arról szólnak, hogy élted meg a pénzügyesek érkezését, miért büntették meg a céget, ahol dolgozol. Természetesen, ha nem vállalod a neved, akkor anélkül tesszük közzé beszámolódat, amit a szerkesztoseg@uh.ro-ra küldesz.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zoltan79
2015-04-02 08:40:31
Menjenek Moldvába vagy Olténiába majd azután visszatérhetnek Székelyföldre és az ottani üzletek alapba vétele után ítélkezzenek itt.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."