Gazdaság » Pénz

Közel 500 ezer lejt vitt el az ANAF

Ekkora értékben büntetett és kobzott el anyagi javakat az adóhatóság Pénzügyi Csalások Elleni Igazgatósága a hónap elején Udvarhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Joseph Seroussi fotó: Forbes

Lánya örökli Seroussi vagyonát

A szudáni származású üzletember június végén hunyt...
A könyvelők sem értenek mindenben egyet | A szerző fotói

Hány ember kell egy villanykörte kicseréléséhez Romániában?

És hány papír! A 2018-ra ereszkedett adóhomályból...
erdelypitch2

Pénzdíjas esettanulmány versenyt hirdet az OTP Bank

Négy mesterség szakembereit várja csapatokban az OTP egy...

fotó: archív
fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. december 17., 12:28
1 hozzászólás. 

A december 9-10. közötti időszakban számos kereskedőnek okoztak rossz pillanatokat a csalásellenes felügyelők, akik a Merkúr áruház emeletén található üzleteket szállták meg.

A Cristal, vagyis Kristály fedőnevű akcióban 15 gazdasági egység működését vizsgálták meg. Az ellenőrzés során összesen 137.380 lejnyi büntetést róttak ki, ezen kívül pénzösszeget és ruhaneműt koboztak el 348.956 lej értékben. Egyetlen egység működését sem függesztették fel – közölte az uh.ro-val az intézmény sajtószóvivője.

A legkisebb összegre büntetett kereskedő megúszta 1000 lejjel, a legmagasabb összeg, amit kiróttak, 20.000 lej volt. A leggyakoribb kihágások közt szerepelt az az áru eredetét igazoló iratok hiánya, a pénztárjegy kibocsátásának elmulasztása, és igazolatlan eredetű pénzösszegek birtoklása.

Az ellenőrzéseket a TelVerde számon érkezett figyelmeztetések és a pénzügyi kockázatelemzések alapján végezték, céljuk a törvények önkéntes betartásának javítása és a pénzügyi fegyelem növelése a kereskedelemben, a szolgáltatásokban és közélelmezésben – válaszolta kérdéseinkre Alexandru Cristea.

Sajtóértesülések szerint a csütörtökön elkezdődött Karácsonyi Vásáron is előfordulhat, hogy megjelennek az Adó- és Pénzügyi Hivatal ellenőrei, az árusok listáját ugyanis elkérték a polgármesteri hivataltól.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hunikovacs
2015-12-17 14:32:18
Mert megtehette.Szégyen ez,az egész székelységre nézve.A románsággal más a téma,csak hogy képbe legyetek BUG Mafia-t idézem "Au venit de doua-trei ori ca sa ceara bani,dar au luat-o la mu..ie ... pe bani!" Vagyis az ellenőrök húzták a rövidebbet,amikor a Pantelimonban és itt-ott bemerészkedtek pénzt kérni... Puia is elmondja : "Daca va prindem in cartier... Coiteeee... " :))

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."