Gazdaság » Piac

Városi piac: facsemete eladó

Olcsóbb a fejes saláta, akciós a házi lekvár. Megjelentek a facsemeték, rózsatövek, és gazdára vár a cserepes jácint is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

piac
A zöldhagyma kötését 1,50-2 lejért adták.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. március 05., 12:01
0 hozzászólás. 

A napsütés jót tett a felhozatalnak és meghozta a vásárlókedvet is a keddi piacnapon. A fejes salátát 50 banival olcsóbban, 3 lejért lehetett megvásárolni, a hónapos retek kötése 2-3, a zöldhagymáé 2-1,50 lejbe kerül.

Mártonéknál a vödrös savanyúság 5-15 lejt, 2 liter kristálytiszta káposztalé 3 lejt ért. A házi tojás darabja 80 bani, de a keresztúriaknál 66 baniért is adták. Fél kiló főtt szemes kukorica 4-5, egy kiló 7 lejbe került. Az aradi dughagymát 8, a keresztúri spenót kilóját pedig 10 lejben mérték. Az Idared és a citrom alma 3, a régeni Jonathán kilogrammjának ára ára 2,50 lej. 

A fenyédi árusnál akciósan házi szörpöket, lekvárokat lehetett vásárolni. Aki kettőt vesz, 18 lejért viheti. A választék bőséges, volt meggy, ribiszke, málna, áfonya eper, szilva, szederből készült finomság. A fenyőszirup könnyíti a légzést és kiváló a köhögés csillapítására is: fél liter 10 lejért kerülhetett a házi patikába.

A hátsó asztaloknál a sóváradiak cserepes virágokat árultak: mérettől függően 5-10 lejbe került a jácint, ciklámen, primula.

Enyedről hozták és a malomfalvi kertészet árulta a katonás rendben sorakozó gyümölcsfa-csemetéket: alma, körte, szilva, meggy, darabja 13-15 lejt kóstált. A rózsatövet 8 lejben, a szőlőtövet 10 lejben lehetett megvásárolni. Az ültetni való málna-, fekete ribizli, szeder- és orgonabokor szintén ennyit ért a mai piacnapon.

Mi sem jöttünk el üres szatyorral, almát és kadicsfalvi füstölt házi kolbászt (30 lej/kg) vásároltunk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."