Itthon » Gazdaság

Több pénzt kap szociális ellátásra Hargita megye

Az országos pénzalap nem változott ugyan, de megyénknek sikerült nagyobb forrásokat biztosítania szociális célokra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

szocgondozo
szocgondozo
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 08., 08:48
0 hozzászólás. 


Hargita Megye Tanácsának Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósága sérült személyeket ellátó központjainak fenntartására idén húsz százalékkal több pénzt irányzott elő a kormány. Az újonnan alakult kabinet költségvetési tervezete az RMDSZ országos vezetőségének és Hargita Megye Tanácsának köszönhetően a forrásokat az ellátottak számának megfelelően osztaná el.

„Hargita Megye Tanácsa már két éve arról próbálja meggyőzni a mindenkori kormányt, hogy ne politikai színezet függvényében, hanem a rászorulók tényleges számát figyelembe véve ossza a támogatásokat, ugyanis azt kellett tapasztalnunk, hogy az egy gyerekre kapott összeg megyénként különbözött: voltak túl- és alulfinanszírozott megyék” – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. „Remélem, a parlament elfogadja a költségvetést, és vége szakad a politikai alapon történő pénzosztásnak.”

A gyermekvédelemre kiutalt központi költségvetési leosztás Hargita megye számára idén 23 százalékkal, míg a felnőttvédelmi 10 százalékkal nőtt olyan körülmények között, hogy a teljes összeg országos szinten ugyanaz maradt, mint tavaly. Összevetve a két számot, Hargita megye szociális célokra 20 százalékkal kap nagyobb támogatást a központi költségvetésből tavalyhoz képest, míg a hagyományosan túlfinanszírozott megyék esetében – például Gorj, Giurgiu, Teleorman, Dolj – e finanszírozás jelentősen csökkent.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."