Itthon » Gazdaság

Több üzletet is bezárattak Udvarhelyen

Többezer lejes büntetések, bezárt üzletek, átalakuló vendéglők, nagyjából ez maradt a szebeni ANAF akciója után.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

anaf ellenorzes-4
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. március 25., 16:27
10 hozzászólás. 

„Nem kíméltek senkit, osztották a büntetést szívbaj nélkül. Ezek ellen nincs mit tenni, ha egyszer bejöttek hozzád, azt nem úszod meg olcsón" – így beszéltek, az emberek a tegnapi razziáról.

Főleg a város központi zónájában, a Kossuth Lajos utcában végeztek ellenőrzéseket az Adó- és Pénzügyi Hivatal Adócsalás-ellenes Főigazgatóság (ANAF) munkatársai. Egyik üzletből a másikba rohangáló üzlettulajdonosok, elárusítók látványa sem volt ritka a központi utcában. Egymástól próbáltak információt szerezni a rajtaütésszerű ellenőrzésről.

Kit, miért, mennyire büntettek? - ezek foglalkoztatták legjobban az üzleteseket. Azon sem kellett meglepődni, hogy több üzlet ajtaja zárva volt, amin „Azonnal jövök" felirat szerepelt. Így próbálták elkerülni az ellenőröket.

anaf ellenorzes-3

Az aggodalom nem volt alaptalan, információink szerint 3 000 lejtől 14 000 lejig terjedtek a bírságok, de volt ahol a pénzbüntetés mellett időszakosan felfüggesztették az üzlet működését.

A Nagyszebenből érkezett ellenőrök, az üzletekből távozó vásárlókat is szúrópróbaszerűen megállították és ellenőrizték, hogy kaptak-e vásárlást igazoló pénztárjegyet.

„Ebből nem lesz húsvéti töltött bárány"

– jegyezte meg az egyik érintett vendéglátós. A vendéglátó egység vezetőjétől megtudtuk, nyolc órát tartott nála a razzia. Tegnap dél körül érkezett meg egységébe a két ellenőr, akik azonnal bezáratták azt. Az ott tartózkodó vendégeket már nem szolgálhatták ki, el kellett küldeni őket. Ezután újabb ellenőrök érkeztek, így a közel tíz fős vizsgáló-bizottság megkezdte a részletekbe menő ellenőrzést.

Főleg a pénztárgépet ellenőrizték, a készpénzt, számlákat, pénztárjegyeket, de a raktárkészletet is tüzetesen átvizsgálták, számolt be az érintett. Elmondása szerint minden apróságba belekötöttek, annak ellenére, hogy a számlák rendben voltak.

„A beszállítókkal nem lehet feketézni, minden számlám rendben volt" – mondta az egység vezetője. Nyolcórás vizsgálódás után felfüggesztették a vendéglátóegység működését és kiszabták városszinten az egyik legnagyobb bírságot.

anaf ellenorzes-6

A bezárások másik következménye az, hogy a vállalkozók kénytelenek szabadságra küldeni az alkalmazottaikat erre az időszakra, és ez komoly kiesést jelent a családok bevételében.

A pénzmosás, adócsalás, vámcsalások ellen küzdő Adócsalás-ellenes Főigazgatóságán (DGAF) dolgozók munkájukat komolyan veszik, ezt jól mutatják a kirótt bírságok összegei is, amely egy kis- vagy középvállakózást akár csődbe is taszíthat, az egy hónaptól három hónapig terjedő működési engedély bevonásáról nem is beszélve.

Ma már végeztek Udvarhelyen

Egyelőre fellélegezhetnek az udvarhelyi vállalkozók, ugyanis olvasóink jelezték, a jellegzetes ANAF feliratú autók ma a déli órákban Csíkszereda irányában hagyták el Székelyudvarhelyt. Ez természetesen, nem jelenti azt, hogy akár holnap nem folytathatják az ellenőrzéseket városunkban.

Tudomásunk szerint eddig az alábbi üzleteket, vendéglátóegységeket zárták be ideiglenesen, illetve volt olyan cég, amely „pénztárjegy elmaradása miatt függesztette fel működését az ANAF" táblát kapott.

anaf ellenorzes-2

Jelenleg zárva van a Renaissance Étterem, az Izlike, a Dósa Hús és Hentesáru, a Boradway Bar és Étterem (bár itt az áll a kapuján, hogy átalakítás miatt tart zárva). Hasonló ellenőrzésről beszéltek a Laguna Pizzázó és a Szarvas Étteremnél is, de mindkét helyen arra hivatkoztak, hogy csak felújítási munkálatok miatt tartanak zárva.

Ha tudnak még olyan üzletről, amit az ANAF záratott be, írják meg kommentben.



10 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2015-03-25 17:25:39
Hihető, hogy most alakítanak át mindenhol: LAguna, Bord, Szarvas stb..
avatar
PánkofromHell
2015-03-25 17:30:50
Ízlike?! Na ne már...
avatar
sacce
2015-03-25 17:39:06
bezartak
bezartak meg a Csorgot, a Bujdosot es allitolag a Pepitat is. A Lagunaban TUTI felujitas van, mar egy hete, hogy be van zarva, a konyhat javijak, alakitjak, tehat, nem az adohatosag elol menekultek, biztos forras, nem vedem oket, csak tudom, hogy ott mi a szitu. szomoru, hogy munkahelyek fuggesztodtek fel a bezarasok miatt... szomoru. amugy reggel 9 utan meg a Broadwaynek ki volt teve a napi menu :)
avatar
Atle
2015-03-25 17:53:45
Laguna
Vasarnap ettem a Laguna pizzazoban! akkor nem tudom hogy van bezarva 1 hete.
avatar
sacce
2015-03-25 19:01:49
nemmindegy?
javítom,tudtom szerint hétfő óta,én kedden voltam arra, és MÁR be volt zárva, a pizza sütés tuti, hogy nem működik azóta...hogy értse mindenki a közösségi oldalon is meg lehet tekinteni a feljításról készült képeket :) , amúgy meg nem mindegy, mely étterem, szórakozóhely miért van bezárva? az adóhatóság úgyis bármikor vissza jöhet, s betoppanhat, sőőőt, azokra a vendéglátó ipari egysékerke, melyeket nem talált nyitva, duplán rászáll. szóval, nyugi, ők se maradnak ki...
avatar
guguka
2015-03-25 18:47:34
Az Izlikét kimondottan sajnálom... hatalmas fogás lehet ez a szebeni hatóságnak...:(
avatar
kszl
2015-03-25 21:18:04
"A Nagyszebenből érkezett ellenőrök, az üzletekből távozó vásárlókat is szúrópróbaszerűen megállították és ellenőrizték, hogy kaptak-e vásárlást igazoló pénztárjegyet."
Válasz erre semmi közöd köcsög!!!
Ha nem tetszik az ellenőrnek, adjon be keresetet!
Én minimum nemzetközileg üdvözöltem volna egy ilyen kérdést, főleg ha románul teszik fel, akkor jeleztem volna, hogy magyarul, mert ez nem románia.

Fejétől büdösödik a hal is, csak ők nem a fent keresik, hanem lent...
avatar
Nem mindegy
2015-03-26 00:03:04
Nem mentek messze.
Nem mentek messze. Zetelakán voltak és másik fele Farkaslakára ment. Sajnos meg esznek minket kis por népséget. Csinálj vállalkozást, hogy legyen ki büntetésből el tartsa az ellopott pénzeket helyettesitő államkaszát egész évre!!! Ajánlottam volna nekik , hogy nézzenek be azért a Jungelbe (SP-hez) és a Mokkába (Pethöékhez) is. De ezek sajnos Udvarhely fejei......etetik itatják őket és le kenyerezik. Már mint latható nem elégednének meg pizzával.... süteménnyel..... ruházattal és kissebb rendű tálalással, kávéval...... :-)
Akkor ne csodálkozzon ez a rohadt Román állam, hogy az állampolgárai el menekülnek külföldekre és ott szerzik meg a megélhetésükhöz szükséges anyagi javakat. Csak igy tovább Románia..... :-( Sajnos rossz helyre születtünk(ilyen szempontból). Sajnálom a porul járt vállalkozókat :-(
avatar
hunikovacs
2015-03-27 10:34:04
judemeráj
me neked szülőfölfön való megmaradás,segítsük a kisvállalkozókat és hasonló kislépéses szarságok... én már nem fizetnék egy garast sem sehova,nem szabadott volna aláírni sem semmit. nem értek egyet és pont. mehettek a levesbe! ej,sokat kell még tanulnunk roma testvéreinktől,amikor a tulajdonunkat fenyegeti valaki hogy kell kiállni foggal-körömmel...
avatar
John0501
2015-03-27 19:46:25
"Ajánlottam volna nekik , hogy nézzenek be azért a Jungelbe (SP-hez) és a Mokkába (Pethöékhez) is. De ezek sajnos Udvarhely fejei"

Hahaha. Ezek udvarhely fejei? SP és Pethő? Na ne röhögtess! Ők csak helyi vagányok, akiket a közmédia(no meg a közszáj) menőnek tüntet fel. A valóságban ők csak kismiskák az u.n. "árnyékban" üzletelők mellett.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."