Itthon » Gazdaság

Új befektetők az Infopressnél

Románia és Délkelet-Európa legnagyobb nyomdájának 92%-át vásárolta fel a GED befektetési alap.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

ipg_udvarhely
ipg_udvarhely
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. május 03., 19:32
0 hozzászólás. 


Egy több mint 12 millió eurós befektetés nyomán a GED befektetési alap tovább terjeszkedik Romániában, most az ország és a régió legnagyobb nyomdájában, az Infopressben vásárolt többségi, 92 százalékos tulajdonrészt. A nyomda 1992-ben alakult és rövid időn belül vezetővé vált a romániai piacon. Főként folyóiratok és kereskedelmi információs füzetek nyomására szakosodott, kliensei közt pedig több fontos hazai és nemzetközi piaci szereplő is jelen van. Az Infopress a legújabb nyomdászati technológiával rendelkezik és a 2007-ben és 2008-ban elvégzett befektetések garantálják a maximális hatékonyságot és a piaci vezető szerep megtartását.

A nyomda jövedelme 2009-ben megközelítette a 45 millió eurót és az adózás előtti bevétele 3.5 millió euró volt. A 2010-es évben növekedést mutat az Infopress, a becslések szerint 57 millió eurós jövedelemmel és az adózás előtti bevételének 15%-os növekedésével számol.

A GED szerint az Infopress egy jó pozícióval rendelkező vállalat, amely rendelkezik a megfelelő erőforrásokkal, melyek segítségével kihasználhatja a romániai nyomdaipar és a piac újbóli fellendülését, ugyanis piacának egyik kulcsszereplője, valamint tapasztalt vezetőséggel, a legmodernebb technológiákkal és egy erős klienskörrel rendelkezik.

ipg_udvarhely

Az Infopress székelyudvarhelyi telepe

A tranzakció jóváhagyását jelenleg a Versenybizottság végzi, a véglegesítés május második felében várható. A projektet egy szakemberekből álló csapat felügyeli, köztük Petroczki Gézával (a nyomda egyik alapítója, aki több mint 16 év tapasztalattal rendelkezik a nyomdaiparban) és Daniel Adammal, az Infopress pénzügyi igazgatójával.

Ezzel a beszerzéssel a GED kelet-európai portfóliója nyolcra bővül, mely cégek közül hét Romániában található (Happy Tour, Diamedix, Total Energy Business, Rosegur, Fonomat és RED). Így a befektetési alap tovább hangsúlyozza érdeklődését a délkelet-európai régió, és főként Románia iránt, ahova 1996-tól már több mint 120 millió eurót fektetett be 18 cégbe.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."