Itthon » Gazdaság

Egy vagyont gyűjtött be Udvarhelyen az ANAF

Több mint százezer lejre büntette a székelyudvarhelyi kereskedőket és vendéglátósokat a pénzügyi csalások felügyelősége.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Megszállták a várost az ANAF pénzügyi ellenőrei. Fotó: Katona Zoltán/archív
Megszállták a várost az ANAF pénzügyi ellenőrei. Fotó: Katona Zoltán/archív
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. június 28., 11:26
1 hozzászólás. 

Huszonnyolc székelyudvarhelyi egységben jártak június 15-én, szerdán az adóhatóság Pénzügyi Csalások Elleni Igazgatóságának (DGAF) szakemberei, s többnyire a Bethlen Gábor, illetve a Kossuth Lajos utcában végeztek ellenőrzéseket.

Az ANAF sajtóosztálya hétfő délután közölte kérésünkre az adatokat: a huszonnyolc meglátogatott gazdasági egység közt voltak élelmiszert, second-hand termékeket, növényeket és dísztárgyakat forgalmazók, illetve vendéglátóegységek, szépségszalonok és szerencsejátékkal foglalkozó cégek.

Az ellenőrzések során huszonhét egységben büntettek, hatban csupán figyelmeztetéssel. A kiszabott bírságok összértéke 105 500 lej, ezenkívül 1758 lejt lefoglaltak az ANAF emberei.

A legnagyobb kiosztott bírság értéke 27 500 lej volt, ezzel hivatalos iratok nélküli pénzbirtoklást büntettek. A legkisebb pénzbírságot, 500 lej értékben a könyvelési szabályok áthágásáért szabták ki.

A leggyakrabban tapasztalt kihágások a számlázás elmulasztása, elhanyagolása, a javak és pénzösszegek igazoló iratok nélküli birtoklása, illetve a hiányos könyvelés voltak - áll az ANAF kérdésünkre küldött válaszlevelében.

A tájékoztató kitér arra is, hogy az ellenőrzött egységeket dokumentációk és elemzések alapján választották ki: az ellenőrzendők listájára azok kerültek fel, akiknél az adóhatóság jelentős kockázatát látta a szabályok áthágásának.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
...anyád álruhában...
2016-06-28 13:31:37
Mely cégeket? Csak a mihez tartás végett...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."