Itthon » Gazdaság

Városi piac: mint eső után a gomba

Az esős napok a városi piacon is érzetetik hatásukat – van még néhány pocsolya a piac területén, több helyen láttunk gombaárust, s a keddi vásárlók is nagy számban voltak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

VarosiPiac_Junius28
VarosiPiac_Junius28
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. július 05., 11:01
3 hozzászólás. 

Ízelítő

Padlizsán (kg) 5 lej
Uborka (kg) 1 lej
Sárgarépa (kötés) 2 lej
Paradicsom 3 lej
Saláta (fej) 1 lej
Paszuly (kg) 4 lej
Borsó (kg, szemes) 13 lej
Meggy (kg) 7-8 lej
Kajszibarack (kg) 7 lej
Ribizli (kg) 6 lej
Tárkony ecetben (fél liter) 10 lej

A gombaárusok mindjárt a piac bejáratánál fogadják az embert: egy kilónak látszó, nejlonzacskóba csomagolt keserűgombáért öt lejt kérnek.

Ami a termesztett házi zöldségeket illeti, a legtöbb árunak érezhetően esett az ára 1 lejjel vagy 50 banival az elmúlt egy-két héthez viszonyítva.

A napos csibéket szintén a piac bejáratánál kínálják, néhány méterre a tejtermék-üzlettől, de ebben a „körben" lehet kapni a használt cipőket és a késeket is.

Amit jó nézni, az a helyi termelők kínálata: keddenként egyre több környékbeli településről származó árus kínálja a salátát, hagymát, sárgarépát, szemes borsót.

Egyre nagyobb a kínálat a gyümölcsökből is, a meggy és a cseresznye mellett jelentős mennyiségű kajszibarackot is kínáltak, utóbbiakat már nem a helyi termelők.


címkék:

3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2011-07-05 12:20:48
:woohoo: A piacon akik árulnak, mind egy helyről szerzik be az árujukat ( a románok is ): barack, meggy, paradicsom stb. lerakatokból kerül ki. Egy árban vannak kitéve és szemmel láthatóan is teljesen egyforma az áru. Ezek tehát nem termelők, hanem kereskedők! De mit keres itt a román kereskedő ugyanazzal az áruval mint az idevalósi?

Hát pénzt.
avatar
Lehelvezér
2011-07-05 17:20:08
:0
Az az igazsag,hogy az udvarhelyi piac elbújhat szégyenében a csíkszeredai piac és piaccsarnok mellett.Miközben a csíki piacon nagyon jó az árúkínálat és jól mag van szervezve minden,addig az udvarhelyi piacon ugyanazok az árúsok vannak évek óta: két tucat cigány,akik nem hinném hogy östermelök,két magyar árús,de ök sem a saját termékeiket árúlják,hanem azt amit a szupermarketben is meg lehet kapni,méghozzá olcsóbban.Hébe-hóba akad egy-egy östermelö is egy,két kötés zöldhagymával,de öket ritkán látni.Ráadásul a piac hemzseg a cigany zsebmetszöktöl,akik lesik hogy kit rabolhatnának ki! SZÉGYEN udvarhelynek,SZÉGYEN a polgármesteri hivatalnak!
avatar
Timcsike
2011-07-05 19:39:28
Valaki nem tudja,hogy mennyibe kerül 1 kg dió?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."