Itthon » Művelődés

Slam poetryvel állítják ki a magyar kultúrát

Vége a január eleji tömény unalomnak. Mozgalmas hétnek nézünk elébe, alig várjuk, hogy kiállításról könyvbemutatóra járhassunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Müller Heni slammel ver | fotó: slampoetry.hu
Müller Heni slammel ver | fotó: slampoetry.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. január 16., 12:58
0 hozzászólás. 

Január 17-én ismét megszervezik a Magyar Kultúra Napját Székelyudvarhelyen. Több kiállítást, egy színházi előadást, egy slam poetry estet, egy könyvbemutatót és két filmbemutatót szuszakoltak idén a programba a szervező civil szervezetek és kulturális intézmények.

Péntek délután 17 órától a Cimbora Ház gyermekeivel indul a szinte egyhetes rendezvénysorozat, az ő munkáikat állítják ki a Művelődési Ház oszlopos termében. Egy óra múlva már kamarazeneestre hivatalos a közönség a Polgármesteri Hivatal Szent István-termébe.

Szombaton délelőtt megúszhatjuk az önkéntes tévébámulást. Faruk Aksoy török rendező A hódítás – 1453 című, 2012-es történelmi filmdrámája tekinthető meg a Városi Könyvtár kép- és hangzóanyag termében délelőtt 11 órától.

Vasárnap 12 órakor a Parajd és Korond községben készült dokumentációs fotótáborok anyagának kiállítását nyitja meg P. Buzogány Árpád művelődésszervező a Művelődési Ház koncerttermében. Délután öttől a Digital 3 Televízió nagytermében vezényel fúvószenekari koncertet Gergely János.

Hétfőn 16 órától dokumentumfilmeket vetítenek a Hagyományőrzési Forrásközpontban, 17 órától pedig Énlaka kulturális öröksége címmel nyílik kiállítás a Haáz Rezső Múzeumban. 18 órától Hermann Gusztáv Mihály Források fénye – Tények árnyéka című könyvét mutatják be a könyvtár kép- és hangzóanyag termében.

Kedden is lesz néznivaló: 17 órától Total local címmel nyílik meg a múzeum képtárában Kelemen Albert kiállítása.

Szerdán 17 órától Maszelka János festőművész képein legeltethetjük a szemünket a könyvtár kép- és hangzóanyag termében, héttől pedig A dzsungel könyve című musical-re leszünk hivatalosak a színházba. Alig egy óra múlva már felhangzik Müller Heni, Albert-Nagy Örs, Márkus András és Csinta Áron előadásában a slam poetry a G. Caféban.

Csütörtökön gálaest, 18 órakor a Művelődési Ház nagytermében tudjuk meg Bunta Levente polgármestertől, idén kik érdemelték ki az Udvarhelyszék Kultúrájáért díjakat. Végül az udvarhelyszéki felnőtt amatőr színjátszók előadása zárja a programsorozatot. A rendezvényekre a belépés díjtalan.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."