Itthon » Művelődés

Bezárt az egyiptomi kiállítás Csíkban

A Csíki Székely Múzeumban berendezett kiállításnak összesen 33 ezer látogatója volt öt hónap alatt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

egyiptom_kiallitas_zaras
egyiptom_kiallitas_zaras
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 28., 19:41
0 hozzászólás. 


Összesen 33101 látogatója volt az Egyiptom művészete a fáraók korában című kiállításnak a Csíki Székely Múzeumban, amely szombat este hat órakor zárult. Gyarmati Zsolt múzeumigazgató köszöntötte a kiállítás utolsó látogatóját, a csíkszeredai Antal Istvánt, majd bezárta a múzeum kapuit.

Az egyiptomi halotti kultuszt bemutató kiállítás, melyet a budapesti Szépművészeti Múzeumból kölcsönöztek, 2009. október eleje óta volt látogatható a csíkszeredai múzeumban. Ez idő alatt több mint hatszáz csoportot fogadtak Erdély több mint kétszáz településéről és összességében tizenöt országból. Sikerült megmozgatni a térség lakosságát, ugyanakkor a Csíkszeredában tanuló diákoknak a fele is ellátogatott a tárlatra − mondta Gyarmati Zsolt igazgató a kiállítászárón. Antal Attila alpolgármester elismerően beszélt a Csíki Székely Múzeum tevékenységéről és nagyszabású kiállításainak szerepéről a generációk múzeumba járási szokásának megalapozásában.

egyiptom_kiallitas_zaras

Az utolsó látogató köszöntése

A 120 egyiptomi műtárgyat már vasárnap reggel csomagolni kezdték, hogy visszaszállíthassák a budapesti múzeumba, és ezzel egyidőben zajlik a következő időszakos kiállításnak a berendezése is. Így a Démoni ragály: a pestis c. orvostörténeti kiállítás március 5-től Csíkszeredában is látogatható lesz a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum vándorkiállításának negyedik erdélyi helyszíneként. Ez a kiállítás egyébként városunkban is látható volt, mintegy három hónapon keresztül.

Gyarmati Zsolt múzeumigazgató bejelentette, hogy a Csíki Székely Múzeum újabb nagyszabású tárlata április végén nyílik, és a 19. századi magyar romantikus festészet bemutatását tűzte ki célul. A tárlaton több mint hatvan műtárgy lesz megtekinthető, melyek nagy része a Magyar Nemzeti Galériából származnak, ezt egészítik ki a budapesti Történeti Múzeum gyűjteményéből válogatott festmények.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."