Itthon » Közélet

A csíki kórház mellett sétált bocsaival az anyamedve

Borboly Csaba megyeelnök otthonától 25 méterre látták. Háromszor is bocs.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Kórházba vitte a bocsokat fotó: Borboly Facebook oldala
Kórházba vitte a bocsokat fotó: Borboly Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. július 19., 08:48
0 hozzászólás. 

Szerdán délután egy hárombocsos anyamedve kószált a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház közvetlen közelében – olvasható a megyei tanács közleményében.

Mobiltelefonnal több kórházi alkalmazott is megörökítette a hívatlan vendégeket.

medvecsik

„Gyakorlatilag 25 méterre a házamtól. Most itt vannak a vadőrök és a zsandárok, megpróbálják elijeszteni. Sajnos nincs több törvényes eszköz, még az elszállításról is a minisztérium dönt, és nem azonnal" – írta Borboly Csaba, megyei tanácselnök bejegyzésében.

– Kérni fogjuk a medvecsalád mielőbbi elköltöztetését a vadászegyesülettől és a minisztertől. Ugyanakkor kérjük a minisztert, hogy sürgősséggel hagyjanak jóvá egy decentralizált beavatkozási szabályt a lakott településeken gyakran megjelenő példányokra vonatkozóan – hangsúlyozza közösségi oldalán a megyeelnök. Az elmúlt időszakban Csíkszereda több pontján is két-, illetve hárombocsos anyamedve jelenlétéről érkezett lakossági panasz a megyei tanácshoz.

medve-csik2

Többen láttak kétbocsos anyamedvét a csíksomlyói sípályán és környékén, továbbá Csíkszereda Csíkszentkirály felőli bejáratánál, az OMV töltőállomás közelében. Az elmúlt hetekben a csíkzsögödi Natúr lakóparkban élők jelezték, hogy a házak közelében egy hárombocsos anyamedve ütött tanyát. Tegnap délután a csíkszeredai kórháznál észlelték a medvéket.

– Támogattuk s továbbra is támogatjuk a medvepopuláció menedzsmenttervét, de a tervtől a megvalósításig hosszú az út. S nagyon úgy néz ki, hogy a medvéknek is és az embereknek is fogy a türelmük. Elfogadhatatlan és felelőtlen az a magatartás, amely engedi, hogy a medvék lassan a játszótérre költözzenek – írja Borboly Csaba.

A tanácselnök arra kéri a csíkszeredaiakat és a városhoz tartozó településrészek lakóit, ha lakókörnyezetükben medvét észlelnek vagy van tudomásuk róla, jelezzék az info@borbolycsaba.ro e-mailcímen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."