Itthon » Művelődés

Bukaresti és kolozsvári kamaraegyüttesek városunkban

A vasárnap megtartott nagysikerű Nőnapi koncertet követően a Filharmónia ezen a héten két kiváló kamarazeni hangversennyel kedveskedik a közönségnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Enescu
Enescu
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 08., 20:25
2 hozzászólás. 


Szerdán, március 10-én 18.00 órától a bukaresti Remember Enescu afis-Enescukamaraegyüttes lép színpadra a Városháza Szent István termében. Az együttes felállása eredeti: a Corina Răducanu és Eugen Dumitrescu alkotta zongoraduóhoz csatlakozott Cristina Radu szoprán (a Brassói Opera szólistája), és így hármasban vokális-hangszeres előadásokat tartanak, amelyben a négykezes zongoraművek rendkívül expresszív vokális miniatűrökkel váltakozva szólalnak meg. A három fiatal művész a bukaresti Magyar Kulturális Intézet által szervezett Magyar Zene Fesztivál díjazottja volt az utóbbi három évben (2007-2009), és nemrégiben, február végén, az Árkoson szervezett Kulturális Díjak Gáláján (2010) a kamaraegyüttesnek ítélték a „2009. év triója” kitüntetést.

A repertoár változatossága, az együttes alternáló hangszíne, a zenekritika és a közönség értékelése nyomán a „Remember Enescu” együttest számos fesztiválra meghívták. Így megemlítenénk a „George Enescu” Nemzetközi Fesztivált (Bukarest), a „Constantin Silvestri” Nemzetközi Fesztivált (Marosvásárhelyi Állami Filharmónia), a bukaresti „Act” színház által A fiatalok és a zene címen szervezett fesztivált, a Bukaresti Nemzeti Zeneegyetem által első alkalommal szervezett Chei fesztivált. Műsorukon ezúttal Bartók, Brediceanu, Kodály, Enescu, Mizrahy és Liszt Ferenc művei szerepelnek.

Pénteken, 12-én, szintén a Városházán kerül sor a kolozsvári Fonte di Gioia kamaraegyüttes barokk zenei hangversenyére. A négy fiatal muzsikus (Dénes Csongor - I. hegedű, Csép Anna - II. hegedű, Csata István - viola da gamba, Amalia Goje - csembaló) Marin Marais, François Couperin és Georg Philipp Telemann műveiből állította össze tartalmas műsorát. A kamarazenei eseményre 18 órára várják az érdeklődőket.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lbojthe
2010-03-09 10:16:51
"Fonte di Gioia" hánytól kezdődik?
avatar
bedohazi
2010-03-09 10:32:30
Javítva. Köszönjük az észrevételt. "A kamarazenei eseményre 18 órára várják az érdeklődőket."

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."