Itthon » Művelődés

EkeArt3 – természetfotók kiállítása

Az Erdélyi Kárpát Egyesület vándorkiállítása, avagy három témát felölelő fényképészeti tárlat nyílt a Művelődési Ház előcsarnokában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Eke
Eke
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. április 01., 18:41
0 hozzászólás. 


Ma 17 órától az EKE országos elnöke, Dezső László szavaival mutatkoztak be azok a fényképek, melyeket vándorútjuk második állomásaként Székelyudvarhelyen is megcsodálhat a nagyérdemű. „A világ annyi, amennyit látunk belőle” – mondta Dezső László, aki azért választotta ezt a mottót jelszavának, mert a közel 120 éves egyesület fennállása elején is ezzel az igével kezdte meg működését. Mint megtudtuk az EKE már az 1892-ben megjelent Erdély című lapban (az Erdélyi Gyopár elődje) nagy fontosságot tulajdonított a fényképezésnek, így már az akkor megjelent folyóiratban közöltek fotókat, valamint 1930-tól fényképész szakosztály működik az egyesület keretein belül.

Eke

A városunkban két hétig látogatható vándorló tárlat kezdeményezője az EKE marosvásárhelyi osztálya, a pályázatra pedig 160 alkotás érkezett 35 "ekéstől", így nehéz dolga volt a zsűrinek a három témakörben (ember és természet, honismeret illetve állat és növény) beadott fényképek válogatásánál.

Mától számítva két hétig láthatják a szebbnél-szebb fényképeket a Művelődési Ház előcsarnokában, aztán az Orbán Balázs Fotóklub tervez kiállítani. Így szintén természetfotók váltják az EkeArt3 elnevezésű tárlatot, aminek témája a Föld Napja lesz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."