Itthon » Művelődés

Előadás és kiállítás térképekről, címerekről

Erdélyi címerekről és térképekről tartnak előadást, majd ideiglenes kiállításra kerül sor kedden, április 13-án.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Erdely_cimerei_plakatjo
Erdely_cimerei_plakatjo
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. április 09., 17:58
0 hozzászólás. 


A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum az Erdély címerei és térképei című előadásra várja az érdeklődőket, melyet Gróf László és Feiszt György tartanak a múzeum képtárában. Az előadást Róth András Lajos ideiglenes címerkiállítása követi „Erdély címerekben” címmel.

Gróf László Oxfordba került magyar kutató, térképtörténész. A történelmi Magyarország régi, 16–19. századból származó térképeinek gyűjtője, a Carta Hungarica térképgyűjtemény megalapítója. (Sárvárt a Nádasdy-várban megtekinthető – a magyar kartográfia története térképsorozata). Az Országos Széchényi Könyvtár Térképtárába került tőle Abraham Ortelius Thetrum Orbis Terrarum atlaszaiban 1570 és 1612 között Erdely_cimerei_plakatmegjelent, 111 lapból álló Magyarország és Erdély térképgyűjteménye.

Feiszt György szombathelyi történész, levéltáros (Vas Megyei Levéltár), politikus (1990-től szombathelyi városi képviselő), 2006-ig a város alpolgármestere. Kutatási területei: helytörténet, középkori magyar várostörténet, családtörténet, címer- és pecséttan (heraldika, sigilografia).

Közösen már több mint 10 éve járják Erdélyt rendszeresen előadás-sorozatot tartva Erdély címereiről és térképeiről. 2010. április 13-án, kedden újból találkozhatunk velük, ezúttal a Haáz Rezső Múzeum Képtárában 18 órától. Ne mulasszák el megtekinteni a múzeum időszakos kiállítótermében bemutatásra kerülő „Erdély címerekben” című kiállítást sem.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."