Itthon » Művelődés

Skatulyácska – klasszikus mese a színházban

Holnap lesz a bemutatója annak az előadásnak, amely egy igazi mesét mutat be a nagyérdeműnek, akik jelen esetben a kicsik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

sajttaj
sajttaj
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. április 12., 16:37
0 hozzászólás. 


„A szokásostól eltérően kedden lesz a bemutató” – fogalmazott a módszertani napra utalva Csurulya Csongor, a Tomcsa Sándor Színház művészeti vezetője, aki a darab rendezőjének a városunkban már második alaklommal munkálkodó Szilágyi Reginának, a rendezőnek adta át a szót.

SzilagyiRegina

Szilágyi Regina, a rendező

A rendező így nyilatkozott a darabról, mintegy megválaszolva a darabválasztást: „Gyerekkoromban láttam, mint gyermekjátékot és nagyon megmaradt bennem, főleg a boszorkány szerep.” Érdekes látványvilág jellemzi az előadást valamint a jelmezek, melyeket Szabó Borbála első munkáját dicsérik, hozzájárulnak az árnyjátékhoz, a varázslathoz, így nem mindennapi látványban lesz részük a gyerekelőadást látogatóknak.

A Tordon Ákos által több mint harminc éve írt mesét Szilágyi Regina vitte színre. Az 55-58 percesre sikerült előadást egy hét alatt hozták tető alá, így a rendező köszöni a színészeknek, a munkatársaknak a hozzáállást. A gyerekbérletesek elsőként holnap 10 és 12 órától láthatják Skatulyácska királykisasszony történetét, a klasszikus mesét.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."