Kultúra » Színház

Káosz a színház új évadában

A visszatérő darab mellett, több régi és sok új előadás lesz, de még fesztiválból is három.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

kaosz
Káosz, fotó: a Tomcsa Sándor Színház Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. augusztus 31., 10:39
0 hozzászólás. 

Megújult honlappal, új logóval, mobilapplikációval – amelyek egy folyamatban lévő arculatfrissítés lépései – és az eddigi évadokhoz képest egy gazdagabb programtervvel vág neki a 2018/2019-es évadnak a Tomcsa Sándor Színház.

Ebben az évadban az udvarhelyi színház három fesztiválnak fog otthont adni. Szeptember 17. és 23. között a dráMA Kortárs Színházi Találkozó 10. kiadását rendezik, majd október 13. és 21. között szervezik az Interetnikus Színházi Fesztivált, a 9. IFESZT-et, a romániai kisebbségi színházak találkozóját. November 22. és 24. között Tomcsa napokkal ünneplik a színház fennállásának 20. évfordulóját. Ekkor zárul az arculatfrissítés is, ezzel kapcsolatban több újdonságot ígérnek.

Az idei évad

első itthoni nagytermes bemutatója a kisebbeknek szól: októberben, az IFESZT-en tartják Galambos Attila A fűszerbanya átka című, Márkó Eszter által rendezett mesejáték premierjét.

A Tomcsa napok alatt sorra kerülő bemutatóval a színház névadója előtt tiszteleg: novembertől látható a Tomcsa Sándor Műtét című drámájából Zakariás Zalán rendezésében készült vígjáték. A Műtét főszereplője dr. Ember László, aki a boldogság elérése érdekében a realitásból egyre inkább átcsúszik elképzelt valóságába.

Decemberben újabb vígjáték debütál a Tomcsa Sándor Színházban: Georges Feydeau Bolha a fülbe című, ugyancsak Zakariás Zalán rendezte előadásban egy párkapcsolati hajszát követhetünk nyomon. Márciusban mutatják be Thornton Wilder A mi kis városunk című drámáját – a Vladimir Anton rendezte előadás főhősei kisvárosi átlagemberek, akiknek a halállal, mint a mindennapok részével is szembe kell nézniük.

A nagytermi darabok mellett

több stúdióelőadással, illetve egy kocsmaszínházi előadással is készülnek. Szeptemberben, a dráMÁn mutatják be a Garaczi László Magyar Mátrix című művéből Tóth Árpád rendezésében készült darabot, ezt majd a Mokka Kávéházban lehet megtekinteni több alkalommal is.

Novemberben, a Tomcsa napok keretében a színház névadójának humoreszkjeiből összeállított egyéni műsorát mutatja be Pásztor Márk, áprilisban pedig egy mozgásszínházi előadást láthatnak a nézők, a Terméketlen szépség című produkció rendezője Andreea Gavriliu.

Az évadban ugyanakkor műsoron marad A főfőnök (a darab rendezőjével, Anger Zsolttal készült interjúnkat itt olvashatod el), a Migránsoook, továbbá a Moravetz Levente Nem lesz reggel, Fred! című drámájából készült, Vladimir Anton által rendezett előadás, valamint a Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai című bábelőadás Aracs Eszter rendezésében, és visszatér a Kató Zsolt rendezte Káosz.

Az új évadra szeptember elsejétől teljes árú bérletet lehet vásárolni a színház jegypénztárában.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."