Itthon » Művelődés

Klasszikus-gitárfesztivál fellépői – második nap

A keddi program a fesztivál legnevesebb gitárosát vonultatja fel, aki Franciaországból érkezett és Judicaël Perroy-nak hívják.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

plakat_udv2010
plakat_udv2010
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. április 12., 19:59
0 hozzászólás. 


1973-ban született Párizsban. Már 7 éves korában elkezdte gitártanulmányait a Párizsi Zeneakadémián. 1983-tól 1988-ig Delia Estradaval tanult, majd Raymond Gratien irányítása alatt a Nemzeti „Aulnay-sous-Bois” Akadémián folytatta tanulmányait.

Alig volt 11 éves, amikor két Vivaldi Concertot játszott a híres francia judicael-perroykarmester, André Girard vezényletével a „Le Mans” Színházban (1984). 14-ik életévében második díjat nyert a Nemzetközi „Ile-de France” Versenyen. Perroy később Roberto Aussel és Daniel Lavialle gyámsága alatt folytatta tanulmányait. 1992-ben első helyezést ért el, és a közönségdíjat is megkapta a „René Bartoli” Nemzetközi Versenyen. Judicaël a „Párizsi Ecole Normale-n” végzett Alberto Ponce osztályában, majd megnyerte a 7-ik Nemzetközi „Bourg-Madame” Versenyt, ahol a közönség választhatta ki a győztest.

1996-ban a Nemzeti Párizsi Zeneakadémián diplomázott, kimagasló eredményekkel, majd 1997 októberében megnyerte a kaliforniai La Jolla-ban megrendezett Nemzetközi Amerikai Szólógitár Versenyt, s ezáltal lehetőséget kapott egy több mint 60 koncertből álló amerikai koncertkörútra. Azóta folyamatosan turnézik: Franciaországban, Mexikóban, Amerikában, Németországban, Spanyolországban, Dániában, Oroszországban, stb. Eddig 5 CD-je jelent meg. 1995-ben kapta a „CA” kitüntetést, ami a legnagyobb elismerés amelyben részesülhetett.

Judicaël Perroy
koncertjére, 19 órára várják a vájtfülű érdeklődőket a városháza koncerttermébe.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."