Lyukasóra » Rendezvények

Újabb fellépőket jelentett be az EC

Már nem csak Damian Marley, London Grammar, JP Cooper és Nastia miatt akarunk menni Bonchidára, hanem egy legenda miatt is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

AlisonWonderland
Alison Wonderland, fotó: galoremag.com
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. március 01., 11:28
0 hozzászólás. 

Már 2017-ben bejelentették az bonchidai Bánffy-kastélyban rendezendő Electric Castle első fellépőit. Ezektől a nevektől is a padlót verdeste az állam, pláne, hogy nagyon szeretjük a szóban forgó fesztivált. Hogy miért? Arról itt olvashatsz.

Az első körben olyan húzónevek szerepeltek, mint Bob Marley utolsó előtti gyermeke, a szintén reggae előadó Damian Marley, aki a leghíresebb is Bob utódjai közül. Olyan nevekkel zenélt együtt, mint a Cypress Hill, Skrillex, sőt egy egész lemezt készítettek el a 13 alkalommal Grammy-díjra jelölt Nas-szal. Legismertebb számát, a Welcome to Jamrock-ot már 119 millióan nézték meg a leghíresebb videó-megosztón, ezt itt hallgathatod meg, de engem új, idén kiadott számával is levett a lábamról.

Damian után a London Grammar számított a legnagyobb névnek a sorban, és nem csak csodaszép énekesnőjükkel vívták ki a világhírt, hanem már első albumukkal halomra nyerték a zenei díjakat, és hamar kialakult egy többmilliós rajongóbázisa is a brit indie pop-ot játszó triónak. Legismertebb daluk videójára, a Strongra majdnem 40 millióan kattintottak rá a YouTube-on. A kritikusok véleménye alapján nem csak a debütálás sikerült jónak, második lemezük megjelenése a tavalyi nyár „egyik legnagyobb zenei eseménye volt".

Ha már a szépségükkel is hódító előadóknál járunk, akkor meg kell említenünk az ukrán lemezlovast, Nastiát, aki leginkább a techno és house stílusokat játszik, és szívesen jár Romániába, ide kattintva megtekintheted, mit művelt a kolozsvári Mioritmic fesztiválon. Rajtuk kívül olyan nevek teszik színesebbé a listát, mint Valentino Khan, a Netsky, a High Contrast, a Quantic, San Holo, a Wolf Alice, a The Horrors, vagy éppen az a JP Cooper, akinek biztosan hallottad a Jonas Blue-val készített Pefect Strangers című számát, még akkor is, ha nem tudtad, hogy ő énekel benne.

Kecsegtető, igaz? Március elsején tovább kecsegtetett az EC, alig nyílt ki a szemünk és máris olyan húzóneveket jelentett be a fesztivál a Facebook oldalán, mint az angol világsztár, Jessie J, aki Chris Borwn és Miley Cyrus szövegírójaként kezdte zenei karrierjét. Szólókarrierje során megjelent három albumán olyan slágerek jelentek meg, mint a Domino, a Flashlight, vagy éppen a B.o.B.-vel közösen készített Price Tag, amire hatszáz millióan cuppantak rá a YouTube-on.

Örülök persze a jobbnál jobb koncerteknek, mégis a második bejelentés legkellemesebb meglepetése, az elektronikus zene pionírjai közül való Richie Hawtin volt. A világutazó minimal techno DJ elismert tagja az 1990-es évek elején feltörő detroiti techno dj-k második generációjának. Ez azért nagy szó, mert Detroitban született meg, majd a második generációnak köszönhetően formálódott „fülbarátabbá" a napjainkban nagy teret hódító műfaj. Ide kattintva a műfaj egyik legendájának egy februári buliját, ide kattintva pedig egy róla készült dokumentumfilmet tekinthetsz meg.

A további előadók is nagyon változatos kínálatot ígérnek. Mura Masa, St. Germain, Excision, The Bloody Beetroots, Groove Armada, mind-mind más zenestílusokat képviselnek, és ugyan Alison Wonderland talán nem számít akkora névnek, mint az előbb felsoroltak, amilyen kicsike, olyan nagy bulikat csinál.

Az EC már tavaly elkezdett előszeretettel hívni magyar és román előadókat egyaránt, idén is tovább viszik újdonsült szokásukat, Petre Inspirescu, Raresh, a Halott Pénz, a Fran Palermo és a Middlemist Red koncertjét is megtekintheted idén a kastélynál.

A július 18. és 22. között tartandó fesztivál jegyeiről itt tudhatsz meg többet. Ha az eddigi fellépők már meggyőztek, válts mihamarabb belépőt, mert ezek egyre drágábbak lesznek. Ott találkozunk!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."