Itthon » Művelődés

Klasszikus-gitárfesztivál fellépői - negyedik nap

Csütörtökön a montenegrói Radoš Malidžan gitárjátékával ismerkedhetnek meg a fesztivál látogatói.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

plakat_udv2010
plakat_udv2010
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. április 14., 20:46
1 hozzászólás. 


Radoš Malidžan már 12 éves korában hangversenyezett. Azóta fellépett Szerbiában és Montenegróban, valamint a jelentősebb zenei fesztiválokon is, Németországban, Dániában, Norvégiában és Bulgáriában. Továbbá fellépett már különböző együttesekkel és zenekarokkal: a Colegium Artisticum együttessel, a RTV Crna Gora kamarazenekarral, a Oslo Gitaransembel-el és szerepet vállalt sok más kamarazenei elképzelésben, tervben.

Radoš jelentős nemzetközi kereskedelmi adók műsorában is fellépett: RTV Srbija, RTV Crna Gora, RTV Elmag. Öt alkalommal kapott első, RadosMaldizanilletve különdíjat különböző hazai és nemzetközi gitárversenyeken, s harmadik helyezést az Első Nemzetközi Gitárfesztiválon Belgrádban. Tanárai voltak: Slavko Olujiæ, Miodrag Æupiæ, Uroš Dojèinoviæ, Srðan Bulatoviæ, Vera Ogrizoviæ. Miután megszerezte diplomáját a Belgrádi Zeneakadémián (Vera Ogrizoviæ osztályában), a norvégiai Kristiansand Konzervatóriumban folytatta tanulmányait Jan Erik Petersen osztályában. Erik Stenstadvold irányítása alatt megszerezte az Oslo-i Zeneakadémia mesteri diplomáját is.

Részt vett számos neves gitárművész mesterkurzusain. Ilyenek például: Oscar Giglia, Carlo Marchione, Raffael Andia, Aniello Desiderio, Edin Karamazov, Tomas Muller-Perring, Jose Miguel Moreno, Erling Møldrup, Gerard Abiton és még sokan mások.

Radoš jelenleg Podgoricában (Montenegró) a „Vasa Paviæ” Zeneművészeti iskolában tanít. Első albumát a „Norwegian label No1 Music Group” adta ki.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lala
2010-04-16 12:10:53
kapzsiság
Talán nem tévedek, ha azt állitom, hogy városunk egyik meghatározó kulturális eseményévé nőtte ki magát a gitárfesztivál. Szinvonalas előadások és nemzetközileg elismert előadók vonzák a vájtfülü közönséget.
Sajnos, napjaink egyik rákfenéje, a gyors meggazdagodási vágy, itt is felütötte fejét, kissé keserű szájizt okozva. Nem tudom másképp magyarázni azt a tényt, hogy a CD-árus a keddi előadás szünetében 50 (ötven !!) euróért kinált egy dupla CD albumot. Hogy akadt-e rá vevö, nem tudom, de amikor egy CD előállitási dija minimális, akkor ez nem csak kereskedelmi érzéktelenségről árulkodik, hanem - megkockáztatnám - pofátlanság is a CD-t értékesiteni próbálkozók részéről.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."