Itthon » Művelődés

A hetedik te magad légy! – versmondóverseny a MÜTFön

A költészet napját nem csak az általános iskolások, de a nagyobbak is megünnepelték.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

versunnep-061
versunnep-061
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. április 16., 15:08
0 hozzászólás. 


A hetedik te magad légy! címmel szervezte meg 2010. április 14-én a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája Székelyudvarhelyi Képzési Központja első versünnepét a Magyar Költészet Napja tiszteletére. Bajkó Tímea Adél, Fábián Ottó, Gagyi Lenke, György Erzsébet, Jakab Zsuzsa, Mircse Zsuzsánna, Sebe Timea, Simó Erzsébet Kinga, Szilágyi Mihály Csaba, Tokos Mária, Ürögdi Katalin – tizenegy bátor jelentkező mondott el egy-egy szabadon választott verset egy magyar költőtől.

versunnep-013

A versmondók előadásait P. Fincziski Andrea színésznő, Dr. Szakács István Péter magyartanár, író, publicista és Pál Melinda televíziós szerkesztő, a MÜTF harmadéves hallgatója értékelte. A zsűri négy kategóriában osztott díjakat: a Leglázadóbb versmondó Ürögdi Katalin lett, a Leghűségesebben tolmácsoló Jakab Zsuzsa, aki a Közönségdíjat is elnyerte, a Legjobban értelmező versmondónak Fábián Ottót választották – mindhárman elsőéves hallgatók. A Legtisztábban beszélő díjat Mircse Zsuzsánna harmadéves hallgató kapta.

versunnep-061

A rendezvényt dr. Geréb László ügyvezető igazgató zenés performansza színesítette. A jutalmak sem maradtak el: a kategóriák nyertesei magyarországi kirándulást, könyveket és okleveleket kaptak, de a zsűri tagjai és a többi résztvevő is ajándékokban részesült.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."