Kultúra » Színház

Apa, gyere haza!

Ha vannak tojásaid azért, ha nincsenek azért érdekelhet, hogy mitől szállt el a MÜTF.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

A szerző fotója..
A szerző fotója..
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. április 06., 13:12
0 hozzászólás. 

Elegáns nénik és bácsik, főként a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának munkatársai, barátok, családtagok voltak kíváncsiak szerda este az egyetem diákjaiból verbuvált társulat, az SGR Projekt előadásának udvarhelyi premierjére.

Daidalosz és Ikarusz mondáját nézhették meg Balogh Bálint feldolgozásában. Az általa írt darabban az eredeti történethez képest nem a fiát elveszejtő apa tragédiáját láthatjuk, hanem az apja nélkül maradó gyermekét.

Daidalosz elrepül, tudását nem adja át fiára, és az kénytelen az apai minta nélkül, annak szüntelen keresésében felnőni. Daidalosz tudását nem adta át neki, ezért a gyermek folyton szárnyakat próbál eszkábálni. Végül sikerül neki, de a repülés nehéz a két Matiz-ajtóval.

Minósz, a diktatorikus hajlamú király próbálja saját módszerei szerint nevelgetni, biztatja a szárnyépítő fiút, de nem jön össze neki.

Már a nők sem férfiak

Közben Antigonéval, a szintén apját vesztett gerillaharcos amazonnal küzd, pontosabban a nő lázad ellene, s így kitérünk egy kicsit arra is, hogyan keresik új helyüket a nők.

Antigoné még a táncban sem fogadja el Minósz vezetését - megbomlott a régi rend, és kialakulóban van egy új, mutat rá Balogh Bálint,

aki nem ítélkezik.

Szerinte a fiatalság erejében lehet a kulcs, amely ösztönösen minden rendszer ellen lázad, és amely egyedül képes arra, hogy a fennálló rendet megtörje.

Ikarosz és Antigoné tragédiája azoké a kelet-európai gyermekeké, akik valamelyik külföldön dolgozó szülőjüket kénytelenek hónapokig, évekig nélkülözni. Kimarad az életük egy fontos eleme, és ez akár tragikus következményekkel is járhat - mondja Balogh.

De a színész-rendező-szövegíró-fogtechnikus-marketing hallgató gondoskodik arról, hogy ne vágjuk fel az ereinket az előadás végére, helyzetkomikummal oldja fel szorongásainkat, több (tükör)tojást is elviselve teste különböző pontjain.

A szereplők színpadi jelenlétén, mozgásán érződik, hogy amatőr a gárda, néha kiesnek a szerepükből, de az esetlenséget kárpótolja az őszinte igyekezet, a manírmentesség.

Az előadás élvezehetőségét némileg gyengíti még, hogy az előtted ülőtől egyszerre nem látod be a teljes nem létező színpadot, ezért érdemes lehet többször, különböző ülőhelyekről megnézni.

Legközelebb jövő csütörtökön este nyolc órától láthatod a Menta Bisztróban.

Szereplők:

 

Ikarosz - Gál Szilárd.

Antigoné - Benedek Tímea.

Mínosz - Balogh Balint.

Nimfák: Kisfaludi Krisztina, Csáki Zsófia.

Írta és rendezte: Balogh Bálint. Fotók: Balogh Réka Adrienne



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."