Itthon » Művelődés

Koszorúk-rozsdák-kövek – Gerendi Anikó kiállítása

Nagyváradi, de Kolozsváron született, és az Amerikai Egyesült Államokban él – Gerendi Anikó képeiből nyílt tárlat a Művelődési Házban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

plakat_gerendi_aniko
plakat_gerendi_aniko
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. április 20., 19:07
0 hozzászólás. 


A művésznő, mivel Amerikában él, nem tudod itt lenni, mondta Elekes Gyula, a Művelődési Ház igazgatója, aki átadta a szót Vécsi Nagy Zoltán művészettörténésznek, a Haáz Rezső Múzeum munkatársának. Tőle tudtuk meg, hogy Gerendi Anikó 1952-ben látta meg a napvilágot és a Ioan Andreescu Képzőművészeti Főiskolán diplomázott 1976-ban, mint dizájner. '86-tól tagja a Romániai Képzőművészek Szövetségének illetve az országos 35-ös műhelynek.

Alkotásait 1981-1988 között Nagyváradon tárta az érdeklődők elé, de kiállított Bukarestben (1990), Írországban (1994) és Frankfurtban (1999) is. Számos díjat tudhat magáénak mint képzőművész és mint fotográfus, de foglalkozott alkalmazott grafikával, pontosabban bélyegtervezéssel, erről árulkodik a gombákról készült sorozata.

IMG_9382
Koszorúk

1993-ban egy hathónapos angliai tartózkodás után köveket kezdett rajzolni, ezekből Írországban állított ki, Kép, kő, jel címmel. 1994 és 2003 között készült a My Yellow Pages című alkotás, melyet a Művelődési Házban is láthat a nagyérdemű, ez a több országban is ismert Arany Oldalak című üzleti telefonkönyv lapjait vonultatja fel. Koszorúkkal 1989-től foglalkozik, az elsőt kazamata romoknál fonta. Az első préselt, preparált koszorúját Hirosimába küldte a Mail Art nevű kiállításra. A tárlaton található koszorúkat ábrázoló képek saját technikával (vízfesték) készültek.

IMG_9400
My Yellow Pages

Gerendi Anikó grafikus, dizájner, fotóművész
Koszorúk-rozsdák-kövek című kiállítása május 5-ig látható a Művelődési Házban. Az érdeklődőket naponta 9 és 19 óra között várják.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."