Itthon » Művelődés

Rendelhető a Székelyföld története

Most nyomtatják a Székelyföld története című monográfia második kötetét, a három könyv június 2-áig kedvezményesen megrendelhető.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Ezekben a hetekben nyomtatják a három kötetet
Ezekben a hetekben nyomtatják a három kötetet
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. május 20., 13:47
1 hozzászólás. 

Öt év, 2200 oldal, több mint húsz szakember és még vagy száz segítő – ennyi minden kellett ahhoz, hogy a Székelyföld története kiadványai napvilágot lássanak. Az Egyed Ákos kolozsvári történész vezette erdélyi és magyarországi történészcsapat munkájához nem érkezett külső támogatás – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Bunta Levente polgármester, a könyv ügyének pártolója.

A program megbízott felügyelője, Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója elmondta, intézményük számára hatalmas jelentőségű, hogy ők adhatják ki a székelység történetéről szóló monográfiát, hiszen így beírják az intézményt a tágabb térség történelmébe. Bunta szerint az országos levéltárak és az Országos Széchényi Könyvtár forrásainak felkutatásával elkészült tudományos mű megkerülhetetlen lesz a témát tanulmányozók számára, legalább ötven évig.

Az első kötet a múlt héten, a második ezen a héten került a nyomdába, és jövő héten a harmadikat is kiadják. A három kötet június 2-áig, a piacra dobás napjáig kedvezményesen, 150 lejért megrendelhető a Haáz Rezső Múzeum honlapján, az előreugró ablakra vagy ide kattintva.

Az internetes előjegyzést kérőkkkel a múzeum alkalmazottai 24 órán belül felveszik a kapcsolatot, véglegesítik a rendelést, és megbeszélik a részleteket, mint például az előzetes vagy a kiszállításkor történő fizetés, illetve a múzeumban való könyvfelvétel.

A helybéliek személyesen is megrendelhetik a könyvet a múzeum Kossuth Lajos utcai épületében, naponta 10 és 18 óra között. A köteteket majd az új épületben, a Haberstumpf-villában vehetik át. Az online rendelést Bunta Levente a sajtótájékoztató alatt adta le, kivetítőn mutatva be a lépéseket. A megjegyzéseknek fenntartott mezőbe jellegzetes smiley-emotikonját (: )) tette.

Június 2-ára könyvbemutatót terveznek a készítőkkel, azt követően boltokba kerül a monográfia. Akkor véget ér az árkedvezmény, és a továbbiakban 250 lejbe kerül majd a három kötet.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pendulum
2016-05-20 19:26:11
A pártoló
A drága Bunda úr ha ennyire szívén viseli a dolgot, miért nem abban a nyomdában nyomtassák a könyveket, ahol a nem kampány kiadványát nyomták potom 1,43 lejes áron?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."