Itthon » Művelődés

Festészeti kiállítás pénteken

Az udvarhelyi Művelődési Ház Oszlopos termében nyílik képzőművészeti tárlat, mely egy tíz éves művésztábor előtt tiszteleg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

kisteleki_kiallitas
kisteleki_kiallitas
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. július 07., 10:15
0 hozzászólás. 

Július 9-én, pénteken 19 órától Bodó Levente szentegyházi szobrászművész nyit meg a Kisteleki Képzőművész Kör kiállítását a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház oszlopos termében. A kiállítás a kisteleki művésztábor anyagából válogat, melyet 2001-ben hozott létre Szombathelyi Árpád kisteleki festőművész és Barta András szegedi szobrászművész – akik az ötletet adták és a tábort szervezik –, valamint Haáz Sándor, a szentegyházi Gyermefilharmónia karnagya – aki a helyet és a programokat biztosítja.

kisteleki_kiallitas

Szentegyházasfaluban kétszeresen sikeres a Művésztábor. Egyfelől a település életét pezsdítik meg a tábor ideje alatt, másfelől pedig a legsikeresebb alkotásaikból ellenérték nélkül adományoznak a Gyermekfilharmóniának, egy örök tárlat számára. Jelenleg több mint 30 bekeretezett kép teszi otthonossá a Múzeum Szálló ebédlőjét és folyosóját.

A székelyudvarhelyi kiállítás tisztelgés a 10 éves művésztábor alkotói előtt. A kiállításon látható képek egy része a Hargita alji tájakat, másik része pedig az otthonról hozott, kisteleki hangulatot varázsolják az Oszlopos terem falaira. A kiállítás július 24-ig látogatható.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."