Itthon » Művelődés

Válogatás a Homoródszentmártoni Alkotótábor gyűjteményéből

A Művelődési Ház Koncerttermében nyíló tárlatot Kovács Árpád művészettörténész, a Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársa mutatja be.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. augusztus 17., 11:00
0 hozzászólás. 

A Homoródszentmártoni Alkotótábor gyűjteményének egy kis szeletét vonultatja fel és mutatja be a közönségnek az a kiállítás, amelynek megnyitójára szerdán délután 6 órára invitálják az érdeklődőket.

A Homoródszentmártoni Alkotótábor kezdetei az 1970-es évek végéig nyúlnak vissza. Utódjaként, 1991-ben jött létre a Homoródmente Művészetéért Alapítvány, amely immár közel két évtizede, tizenkilenc éve szervezi meg és gondozza az alkotótábort. A homoródszentmártoni táborba meghívott művészek között kialakult egy 7-8 fős, évente visszatérő „mag", amelynek tagjai főként az érettebb korosztályt képviselő, neves alkotók, de a megújulást jelzi, hogy fiatal, szárnyaikat bontogató művészek is kapnak lehetőséget a tanulásra, alkotásra.

Szasza

Az eltelt évtizedekben az alkotótáborban elismert nagyságok fordultak meg és gazdagították munkáikkal a tábor gyűjteményét, mint például a néhai id. Maszelka János festőművész. Mai napig aktív résztvevője a tábornak például Datu Victor, de gazdagították a tábor műgyűjteményét olyan neves képzőművészek, mint Major Gizella, Sz. Kovács Géza, Bordy Margit, Czirjék Lajos, Kalló László, Botár László, Kádár Dombi Péter, Török Erzsébet, Nagy Péter és még sokan mások is.

A szerdától látogatható tárlaton az értékes kollekcióból kiválogatott alkotásokban lelheti kedvét a szépre vágyó nagyérdemű.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."