Itthon » Művelődés

A részletek varázsa: ajtók, kapuk - fotópályázat

Hargita Megye Tanácsa meghirdeti második fotópályázatát, mely meghatározott témájával ismét az épített környezetünk részleteiben rejlő szépségekre szeretné felhívni a figyelmet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 19., 14:34
0 hozzászólás. 

A téma: ajtók, kapuk Székelyföldön. A legjobb alkotásokból a szervezők kiállítást szerveznek a Kulturális Örökség Napjai alkalmából, szeptember 17-én, pénteken 18 órától.

Jelen pályázat az egyik leginkább veszélyeztetett építészeti elemre, a nyílászárócserék divathóbortjának okán nagyon gyors iramban ritkuló ajtókeretekre, kapukra, azok szépségére szeretné felhívni a figyelmet, hiszen azok nagyon fontos részei lehetnek egy-egy épület architektúrájának, jellegének. Formájuk, anyaguk, díszítésük, profiljuk és egyéb tartozékaik, szerkezeti megoldásuk és elhelyezésük egy-egy korszak meghatározó, értékes elemei lehetnek. Éppen ezért fontos, hogy külön is odafigyeljünk az épített örökségünkre.

A jelentkezők három korcsoportban nevezhetnek be: 5-8. osztályosok, 9-12. osztályosok, felnőttek.

Egy pályázó maximum tíz alkotással nevezhet. A pályamunkákat A4-es formátumban, előhívva kell benyújtani Hargita Megye Tanácsának Iktatójába vagy a megyeháza 337-es irodájába. Kérik, a borítékra tüntessék fel címzettként Hargita Megye Tanácsát, ugyanakkor írják rá a fotópályázat címét (Épített örökségünk fotópályázat - A részletek varázsa: ajtók, kapuk). A pályamunkához csatolják a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, e-mail címét és telefonszámát.

A versenyfotókat digitális formátumban (300 dpi, legalább 4 megapixel) is el kell küldeni az epitettoroksegunk@hargitamegye.ro címre. Módosított képeket nem fogadnak el.

A benevezés határideje: 2010. szeptember 13., 16 óra.

A fotókat Ádám Gyula fotóművész és Tövissi Zsolt építész bírálja el.

A legjobb alkotásokból kiállítást szerveznek a megyeháza galériájában szeptember 17-én, pénteken 18 órai megnyitóval, ahol a legjobb fotók készítőit is díjazzák. Ezt követően vándorol a tárlat város- és megyeszerte.

További információkért a 0747 115 337-es telefonszámon érdeklődhetnek, valamint a fenti e-mail címen.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."