Itthon » Művelődés

Lajkó és Brasnyó Udvarhelyen

Városunkban koncertezik másodmagával a magyar nemzetiségű világzenei hegedűművész és zeneszerző, akiknek muzsikáját október 1-én hallhatja a nagyérdemű.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. szeptember 30., 13:28
0 hozzászólás. 

Lajkó Féilix hegedűművész és Brasnyó Antal brácsás 2009-ben megjelent A bokorból című album dalaival ismerkedhetnek meg azok, akik a Siculus Ifjúsági Ház nagytermét választják október 1-én, pénteken 20 órától. A lemez dalait már bemutatták Amerikában, Japánban, Észtországban és Ausztriában, most városunkon a sor.

Szasza

A '74-ben az egykori Jugoszláviában született hegedűvirtuóz kiválóan játszik zongorán és citerán. 10 évesen kezdett el zenélni és azóta számos ismert muzsikussal és együttessel dolgozott együtt. Többek között a francia Noir Desire, Boris Kovac, Alexander Balanescu és Boban Markovic mellett húzta a talpalávalót. 2008-ban Mundruczó Kornél Delta című játékfilmjében játszott főszerepet, sőt a film zenéjét is ő szerezte.

Lajkó és Brasnyó legutóbb tavasszal koncertezett Erdélyben, akkor Sepsiszentgyörgyön, Brassóban, Kézdivásárhelyen és Csíkszeredában léptek fel. Az akkori helyszínek listáján városunk is szerepelt, viszont szervezési gondok miatt nem került sor a produkcióra.

Holnap azonban – a Visus Kulturális Egyesületnek és az Udvarhelyi Fiatal Fórumnak (UFF) köszönhetően – itt lesznek és egy fergeteges zenei élménnyel gazdagítják mindazokat, akik a Siculus Ifjúsági Házba látogatnak. Jegyeket elővételben az UFF-nál lehet beszerezni 20 lejes áron, illetve diákoknak 15 lejért.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."