Itthon » Művelődés

Udvarhelyen lép fel a Csík Zenekar

Székelyudvarhely művelődési házában koncertezik október 30-án, szombaton a kecskeméti Csík Zenekar a Ziccer Egyesület és az Udvarhely Táncműhely szervezésében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

CsikZenekar
CsikZenekar
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. október 05., 12:09
2 hozzászólás. 


A hagyományos magyar népzenét az alternatív pop-rockkal ötvöző Csík Zenekar 22 éve működik: a Csík János által vezetett zenekar az utóbbi néhány évben vált nagyon híressé Magyarországszerte, amikor a tradicionális széki, gyimesi, marosszéki vagy felvidéki muzsika mellett sajátos feldolgozásaikban kezdték előadni a Kispál és a Borz, a Quimby, vagy a Tankcsapda dalait, olyan vendégénekesekkel, mint Lovasi András vagy Kiss Tibor.

CsikZenekar

A több mint két évtizede működő zenekar nyert már Fonogram-díjat, Magyar Örökség-díjat, Kodály Zoltán-díjat, a zenekarvezető Csík Jánost a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki. Eddig hat önálló lemezük és egy dvd-jük jelent meg.

2008 tavaszán már járt Udvarhelyen a Csík Zenekar, akkor a Tánc Tavasza fesztivál zárónapján léptek fel és arattak nagy sikert a Művelődési Ház koncerttermében.

CsikZenekar

Jegyeket (30 lej) elővételben már lehet venni a Művelődési Ház pénztárában. Az udvarhelyi koncerten nem lesznek vendégművészei a zenekarnak, csak a tagok (Csík János – hegedű, ének, Szabó Attila – ének, hegedű, gitár, Majorosi Marianna – ének, Barcza Zsolt – cimbalom, Bartók József – nagybőgő, Kunos Tamás – brácsa és Makó Péter – fúvós hangszerek) muzsikálnak majd.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
tippy
2010-10-05 20:56:55
ott leszünk
avatar
jozsika1
2010-10-05 21:46:40
gratulalok
Végre egy jó koncert, mi is ott leszünk. :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."