Itthon » Művelődés

Vándorgyűlés tájházakról Csíkszentdomokoson

Tájházak szerepe Hargita megyében címmel szervez szakmai vándorgyűlést Csíkszentdomokoson október 22-én, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 12., 14:57
0 hozzászólás. 

Székelyudvarhelyről autóbusz indul fél kilenckor, a Forrásközpont székhelyétől (1918. december 1. utca 9. sz., Merkúr üzlet alsó parkolója), Csíkszeredából pedig fél tízkor a Sapientia egyetem épülete mögötti parkolóból megy tovább.

A nap programja: a rendezvény résztvevői a csíkszentdomokosi Polgármesteri Hivatal dísztermében gyülekeznek, meglátogatják a Majorchik Irén és Máthé Melinda tulajdonában levő magángyűjteményt, a Kosza Endre telkén berendezett tájházat, amit a tulajdonosok mutatnak be. A Majorchik család tulajdonában levő Guzsalyas Házban a hagyományos kenderfeldolgozás munkafolyamatát és az eszköztárát lehet megtekinteni.

Péter László történelemtanár mutatja be a kultúrotthonban berendezett gazdag néprajzi gyűjteményt, ezt pedig a jellegzetesen helyi épülettípussal való ismerkedés követi: a Múzeum Egyesület által megvásárolt régi parasztházakat és a csíkszentdomokosi Polgármesteri Hivatal által működtetett, ún. Kurkó-féle tájházat Kurkó István, az egyesület elnöke mutatja be. A közös ebéd után Csíkszereda felé indulva a csíkdánfalvi tájháznál tartunk pihenőt. A gyűjteményt tulajdonosa, Gáll Levente fogja bemutatni. Az autóbusz Csíkszeredából Székelyudvarhelyre hozza vissza a résztvevőket.

A részvétel ingyenes, bejelentkezni a szervezők elérhetőségein lehet: HMHF, tel.: 0266-214440, Mihály János szallasfa@freemail.hu, P. Buzogány Árpád zongota@freemail.hu és Máthé Melinda: tel.: 0745-699282, 0266-336747, mtlinda82@gmail.com.

pbá


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."