Itthon » Művelődés

Székely mesélés korhatár nélkül

Mesemondó vetélkedőt hirdet a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, amelyre korhatár nélkül várják az érdeklődőket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 09., 13:28
0 hozzászólás. 


A cím láttán az olvasó valószínűleg arra gondol, hogy egy óvodásoknak vagy éppen kisiskolásoknak szóló rendezvényről fog a továbbiakban olvasni, de most téved. A Székely mesélés korhatár nélkül egy mesemondó vetélkedő megnevezése, amelynek helyszíne a székelyudvarhelyi Modern Üzleti Tudományok Főiskolája.

Bizony, a MÜTF-ön a színvonalas gazdasági és kommunikáció oktatás mellett hangsúlyt fektetnek a diákok kulturális fejlődésére, esélyt adnak a művészlelkeknek tehetségük megvillantására. Rácáfolnak arra a tévhitre, hogy gazdasági pályát rideg, szigorú, lélekben szegény személyek választanak maguknak. Aki részt vett a MÜTF idén megrendezett kulturális vetélkedőin (versmondó verseny, fotópályázat, MÁS-kiállítás), meggyőződhetett arról, hogy számos diák nemcsak hogy lélekben gazdag, de megvan a tehetsége ahhoz, hogy másokat is gazdagítson.

A soron következő kulturális rendezvény tehát egy mesemondó vetélkedő, amelyre november 11-én, csütörtökön 18 órától kerül sor a MÜTF aulájában. A mesemondó vetélkedő megszervezését három negyedéves diák vállalta el, azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a meséket a felnőttek körében, rávilágítsanak arra, hogy a mesék nem csak a gyerekeknek szólnak. A vetélkedő a székelyudvarhelyi önkormányzat kulturális pályázati kiírásának nyerteseként az önkormányzat által folyósított támogatásból valósul meg. A pályázatot a három negyedéves diák állította össze és nyújtotta be a MÜTF Egyesület nevében.

A rendezvény meghívott előadója Tófalvi Mihály, Székelyudvarhely és Udvarhelyszék mesemondója, aki egyben zsűritag is lesz. A versenyzők díjazása után Tófalvi Mihály fogja szórakoztatni a jelenlévőket, majd a rendezvény egy kis eszem-iszommal zárul.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."