Itthon » Művelődés

Együtt-lét díj Egyed Ufó Zoltánnak és ifj. Haáz Sándornak

A két közismert, szabadúszó fotográfus összesen négy díjat gyűjtött be az Együtt-lét- Hagyományos kultúrák együttélése a Kárpát-medencében című nemzetközi fotópályázaton.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. január 12., 16:27
1 hozzászólás. 


Lezárult a Magyar Országgyűlés, a Magyar Fotográfusok Háza szakmai partnerségével meghirdetett Együtt-lét - Hagyományos kultúrák együttélése a Kárpát-medencében nemzetközi fotópályázat. Az elismeréseket és az összesen 10.000 euró értékű pénzjutalmat tegnap Budapesten Kövér László a magyar Országgyűlés elnöke nyújtotta át a legjobbaknak.

A nemzetközi fotópályázatra november 1. és november 30. között, a honlapon közzétett adatok szerint összesen 4663 kép érkezett. A pályamunkákat a Méry Gábor fotográfus vezette zsűri értékelte és jutalmazta négy kategóriában: Emberábrázolás-portré, Építészet-környezet-tárgyi világ, Mindennapi élet, Ünnepek és hagyományok. Az elbírálást követően összesen 12 díjat osztottak ki. A kilenc legjobbnak találtatott fotográfus között öt székelyföldi fotós is szerepel - köztük a székelyudvarhelyi ifj. Haáz Sándor és a Küküllőkeményfalván élő Egyed Ufó Zoltán.

Bedohazi

A fővárosi zajos pörgést a küküllőkeményfalvi vidéki csendre pár évvel ezelőtt felváltó Egyed Ufó Zoltán fotográfust nem kell bemutatni. Neve jól cseng úgy a hazai, mint a külhoni szakmai berkekben, fotográfiáit már több rangos hazai és nemzetközi díjjal is elismerték. Az Együtt-lét pályázaton két kategóriában nyert. Első díjjal jutalmazták az Építészet-környezet-tárgyi világ kategóriában a Digimánia címet viselő fotósorozatát, az Emberábrázolás-portré kategóriában pedig a Faluszépe című sorozatával a második helyezést érdemelte ki.

Első ízben vett részt és nyert rangos díjat fotópályázaton ifj. Haáz Sándor. A szabadúszó fotográfus a máréfalvi molnárról, a 82 esztendős Simó Árpádról és az általa működtetett 250 éves malomról készített fotósorozatával nevezett be és seperte be a Közönségdíjat és a Mindennapi élet kategória második helyezését.

Bedohazi

A pályázaton kitüntetett fotográfiákat februárban Brüsszelben, az Európai Parlament központjában, ezt követően (márciustól augusztusig) Budapesten, a Parlament épülete előtt állítják ki.

A díjazott pályamunkákat a világhálón a pályázat honlapján, a www.egyuttlet.eu címen is meg lehet tekinteni.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
weedor
2011-01-12 19:15:39
Büszkék vagyunk rád Egyed Ufó Zoltán

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."