Itthon » Közélet

Rendkívüli ülést hívtak össze

Nappali foglalkoztató otthona lehet az időseknek Szombatfalván.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsulesnephaza
Rendkívüli ülést hívtak össze, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. augusztus 29., 13:55
0 hozzászólás. 

Rendkívüli tanácsülésre gyűltek össze a városatyák kedden délután. A szombatfalvi Orbán Balázs utcában található Nép Háza épületének rehabilitálása, korszerűsítése, kibővítése és berendezése, méginkább a projekt költségvetésének elfogadása volt egyedüliként napirenden.

„Szerződés-előkészítési fázisban vagyunk, kell vállalni a kétszázalékos önrészünket és a nem elszámolható költségeket" – fejtette ki a tanácsosoknak Orbán Árpád, miért gyűlt össze az önkormányzat. Szerdáig kellett elfogadniuk a megállapított önrészt, és az előre nem látható költségeket, hogy a pályázat – amelyen keresztül több mint kétmillió lejes összeget kapnának a Nép Házának felújítására – a következő fázisba léphessen. Az ülésen résztvevő tanácsosok kivétel nélkül támogatták a határozattervezetet.

SzombatfalviNepHaza

Az alpolgármester szerint Székelyudvarhely közössége „visszanyerné" az épületet új szerepével, ami az idősek napközbeni foglalkoztatása, étkeztetése lenne. Kihangsúlyozta, nem öregek otthonáról, hanem nappali foglalkoztatóról van szó. Egyelőre infrastrukturális fejlesztésekről van szó csupán, de sikeres pályázat esetén a működtetés mikéntjét is megvitatják.

„Ha tudnánk egy ilyen napközi otthont létesíteni, ahol megfelelő infrastruktúrával egy jó személyzet el tudná látni az időseket, akár olyanokat is, akik mozgáskorlátozottak, és estére visszakerülhetnének a lakásukba, abba a kis közösségbe, amit megszoktak, kevesebb traumával járna nekik" – magyarázta az alpolgármester, miért inkább egy foglalkoztató mellett döntöttek az idősek otthona helyett.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."