Kultúra » Színház

Dráma: nem tudják, hogy ki nyert

Eredményt hirdettek a dráMÁzat IV. drámapályázaton, amelyet a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház írt ki. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

dramazat konyvborito
Lezárult a pályázat, eredményt hirdettek.
szerkesztoÍRTA: UH.RO / MTI
2018. szeptember 04., 05:47
0 hozzászólás. 

A debüt kategóriába 32 magyar nyelvű pályamű érkezett. A drámaÍRÓ kategóriába 24 magyar nyelvű, színpadon még be nem mutatott és írásos formában még nem publikált drámát küldtek olyan alkotók, akiknek más művei már megjelentek nyomtatásban. A dramAUTOR kategóriában 27 román nyelvű drámával jelentkeztek az alkotók.

A debüt kategóriában a zsűri Oláh-Horváth Sári Gyerekjáték című írását tartotta a legjobbnak, második lett Scipiades Erzsébet Mocsár812 című drámája, harmadik helyezést ért el Zsidó Ferenc Ellógni egy forradalmat című munkája.

A drámaÍRÓ kategóriában Krusovszky Dénes Az időjárás Skóciában című írásával nyert, második lett Hatházi András Kovács János meghal című műve, a harmadik helyezett Szíjártó Tímea-Aletta A panzió című drámája lett.

Nem tudják, hogy ki nyert

A dramAUTOR kategóriában a zsűri a Zloata (Latyak) című alkotást részesítette első díjban, amelynek szerzője még nem oldotta fel a jeligét, ezért nem lehet tudni, hogy kicsoda. Második helyezett lett Popescu Marian Banda lui Mobius című munkája, harmadikként megosztottan díjazták Cotarcea Andrei Iarna és Asaftei Bogdan Ingerul a alunecat pe gheata. Iertare! című alkotását.

Idén 83 alkotás érkezett magyarországi és romániai alkotóktól. A beérkezett pályaműveket a kategóriánként összeállított, romániai és magyarországi színházi szakemberekből álló zsűri bírálta el.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."