Itthon » Művelődés

Magyar Kultúra Napja - csütörtöki program

Népművészeti és képzőművészeti kiállítás, kamarazenei koncert – ezt kínálja mára a közönségnek a Magyar Kultúra Napja 2011 rendezvénysorozat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. január 20., 08:29
0 hozzászólás. 


Az Udvarhelyszéki Népművészek Egyesülete (UNE) az Élő népművészet című kiállítással színesíti a kulturális rendezvények sorát. A polgármesteri hivatal Szent István termének előcsarnokában délután 4 órakor nyíló népművészeti kiállításon Tifán Irénke, az UNE elnöke mond méltató beszédet.

A Haáz Rezső Múzeumban ma délután rajtol az a kiállítás-sorozat, amely a székelyföldi és az erdélyi múzeumok képtárában őrzött 20. századi erdélyi magyar képzőművészek alkotásait mutatja be. A közönséget délután 5 órára várják a sorozatindító 20. századi erdélyi magyar festmények a székelykeresztúri Molnár István Múzeum gyűjteményéből című tárlat megnyitójára. A kiállítást Vécsi Nagy Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum és Patakfalvi Emőke, a Székelykeresztúri Molnár István Múzeum munkatársa, művészettörténészek méltatják.

A zenekedvelők ne hagyják ki a Szent István teremben este hat órakor kezdődő kamarazenei koncertet! Az esten fellépői András Ildikó és Chripkó Krisztina énekművészek, akiket zongorán Filtner Tünde kísér, valamint a Filharmónia vonósnégyese (Dénes Csongor, Dénes Anna, Sófalvi Emese, Szász Attila). A műsoron Kodály Zoltán, Bartók Béla, Bárdos Lajos, Hajdu Mihály, Gombás Pál, Ádám Jenő, Farkas Ferencz, Sugár Rezső művei valamint és Orbán György Albumlapok és Bálzene című zeneműve.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."