Itthon » Művelődés

Fotótanfolyam a Hargita Megyei Kulturális Központban

A Hargita Megyei Kulturális Központ akkreditált fotótanfolyamot szervez 2011. március 11-től kezdődően.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 01., 15:03
0 hozzászólás. 


A 80 órás képzésre jelentkezhetnek a teljesen kezdők és a gyakorlottabb fotózni vágyók, illetve azok is, akik hosszú ideje fotóznak, de tudásukat szeretnék elmélyíteni. A jelentkezés feltétele, hogy a tanulni vágyók hozzanak magukkal fényképezőgépet.

A képzés 5 hétvége alatt zajlik: március 11–13., 18–20., 25–27., április 1–3., április 8–10. Péntekenként 17 és 21 óra között illetve szombaton és vasárnap 9 és 15 óra között.

Az oktatók szakavatott, nemzetközi elismerésekkel díjazott, a fotózást művészeti fokon gyakorló fotográfusok.

Ádám Gyula csíkszeredai fotográfus a Hargita Megyei Kulturális Központ munkatársa, fotó-videó szakembere, arculattervezője az intézmény programjainak és grafikai szerkesztője kiadványainak. 2002-től kezdődően művészeti vezetője volt a HMKK által szervezett 16 fotótábornak, illetve a fotótáborok anyagából létrehozott kiállításoknak. Fotóművészeti tevékenységét számos kiállítás, népszerű kiadványok és díjak, elismerések jelzik, műfajilag a dokumentarista és etnofotók közé sorolhatók munkái. 2008-ban Magyar Művészetért díjat vehetett át.

Erdély Bálint Előd székelyudvarhelyi fotográfus. Kiemelt témái a szocio és az akt, 1999 és 2004 között operatőrként dolgozott. Számos kiállítása volt, és sok szakmai pályázat díjazottja. Rendszeresen vesz részt fotótáborokban, oktatóként diáktáborokban is. Közreműködött több kiadványban. Munkái megtekinthetők a www.exposed.ro honlapon.

Molnár Attila szintén csíkszeredai fotográfus, a kolozsvári Képzőművészeti és Design Egyetem doktorandusz diákja, kutatási témája az erdélyi fotográfia története. Alapítója és elnöke az Erdélyi Fotográfiai Múzeumért Egyesületnek, melynek célja létrehozni Erdély fotográfiai múzeumát: régi fényképeket gyűjteni, digitalizálni, archiválni illetve nyilvánossá tenni. Munkái az etnofotó és a dokumentarista műfajokat képviselik. Szintén kiállítások, táborokban való részvételek jellemzik fotográfusi tevékenységét.

Veres Nándor Magyarországon született, jelenleg Csíkszeredában él. Hivatásos fotóriporter, a Heti Válasz, a Magyar Demokrata, a Magyar Nemzet lapok külső munkatársa. A HMKK-fotótáborok rendszeres résztvevője, számos kiállításon, kiadványban közreműködik. Nemzetközi versenyeken szerzett díjakat.

A képzés tantárgyai és témái: fotográfiatörténet, az erdélyi fotográfia története, fotótechnika, a fotográfia teremtette műfajok, családi események fotózása, műtermi fotózás, modellek, szabadtéri rendezvények, sajtótájékoztatók fotózása, a legújabb digitális képfeldolgozási programok, HDR- és panorámaképek készítése, képelemzés.

A tanfolyam díja: 800 lej. Részletfizetés lehetséges!
További információ és jelentkezés: munkanapokon a HMKK székhelyén, Csíkszereda, Temesvári sugárút 4. szám, telefonon: 0266 315 891, 0746 244 235.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."