Itthon » Oktatás

Lovagolni tanítanak az inkubátorházban

Október végén webdizájn-tanfolyam indul az inkubátorházban. Lovaglásról csak annyira lesz szó, mint amennyire Putyin medvén lovagolt. Egyáltalán. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

putin
Nem kell Photoshop mágusnak lenni egy-egy hasonló kép alkotásához. Megmutatják
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2018. szeptember 30., 07:24
0 hozzászólás. 

 

A Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház a Kalot Egyesülettel partnerségben számítógépes grafikus képzést indít október 26-án az inkubátorházban. A 10 hétvégés – szombatokon és vasárnapokon – zajló kurzus célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a webdizájn alapjat, megismerjék a vonatkozó programokat és használni is tudják azokat (Photoshop, Illustrator, InDesign).

Nem mondjuk, hogy webdizájnert faragunk valakiből, mert ennyi idő alatt, ráadásul 15 fős csoportban, ahol mindenki más szintről indul nem is tudnánk. Nem is akarunk. Inkább úgy mondanánk, hogy a részvevőket megtanítjuk lovagolni. Ettől ugyan senkiből nem lesz senkiből zsoké, de legalább megtanulnak helyesen ülni – magyarázta a lovaglós hasonlatot az inkubátorház munkatársa.

Berkeczi Zsolt hozzátette, jogosan merül fel bárkiben a kérdés, hogy miért fizetne ki 1400 lejt egy tanfolyamért, amikor kis önszorgalommal bármit meg lehet tanulni az internetről. De ahogy nem lesz asztalos abból, aki összerak egy palettaágyat, úgy nem lesz grafikus abból sem, aki 10 lejes tutoriálokból tanul meg logót készíteni.

„Azért kértünk fel a szakmában dolgozó szakembereket, hogy ott helyben javítsák ki a tipográfiai hibákat, vagy éppenséggel kérdezzenek rá, hogy az másik színben nem jobban mutatna?” – magyarázta Berkeczi Zsolt, aki korábban maga is elvégezte a csíkszeredai Kalot Egyesület grafikai képzését.

A hangsúly a gyakorlaton

A szervezők hangsúlyozták, hogy az oktatási minisztérium által akkreditált számítógépes grafikus képzés ideje alatt a hangsúly a gyakorlaton lesz, és oktatónak olyan embereket kértek fel, akik a szakmában dolgoznak.

„Mivel az egész szerintünk nem ér semmit művészeti alapok nélkül, ezért ezzel kezdünk. Később szó lesz az alkotások jogi vonatkozásáról is, de mivel egy kiadvány szerkesztésénél nagyon fontos a helyesírásra figyelni, ezért lesz Helyesírás nevű tantárgy is. Az Adobe csomagban elsőként a Photoshopot mutatjuk be, ami a képek szerkesztésére szolgál. A másik program az Illustrator. A logókészítés eszköze, hisz a munkád pixelromlás nélkül nagyítható, és biztos, hogy tökéletesen élesek lesznek a betűk, alakzatok. A harmadik program az InDesign, amit kiadványok szerkesztésére használhatsz. Miért jó? Sokkal több lehetőséget tartalmaz, mint egy Word, de kellő gyakorlat nélkül annyival nehezebb is boldogulni vele” – áll az esemény leírásában.

Lehet, hogy csak hobbiból foglalkoznál a grafikával, és csak szeretnél valami újat, érdekeset tanulni. Lehet, az a motivációd, hogy valami újat tanulj, de később rájössz, ez lesz az új melód. De lehetsz olyan kisvállalkozó, vagy olyan cég munkatársa is, aki szeretné megoldani a webes megjelenéseit például a Facebookon.

Szóval, ha nem is leszel feltétlenül webdizájner, de a tanfolyam végére kicsit mindenképp érteni fogsz az arculattervezéshez, a logók tervezéséhez/készítéséhez, és a kiadványszerkesztés is. Erről pedig papírod is lesz.

A képzésről több infót ITT olvashatsz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."