Itthon » Művelődés

Egy korty kávéhistória

A kávé és a kávézás történetét bemutató, vetített képes előadást az érdeklődők március 18-án, pénteken délután 5 órakor a Kossuth utcai Képtár épületében levő Museum Caféban láthatják, hallhatják.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

FeketeLeves
FeketeLeves
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. március 16., 19:06
0 hozzászólás. 

Az érdekesnek ígérkező előadás úgy a helyszínét, mind pedig a tematikáját tekintve szorosan kapcsolódik a Haáz Rezső Múzeumban nemrégiben megnyílt és május 8-ig látogatható A fekete leves című kávétörténeti kiállításhoz. Pénteken délután a Musem Caféban (Kossuth Lajos u. 42. sz.) a közönség egy csésze feketét kortyolgatva hallgathatja meg Róth András Lajos, a Tudományos Könyvtár őre előadását. A történész ezúttal Széchenyi és Kossuth egykori orvosának, Almási Balogh Pálnak (1794–1867) A Kávé, théa és csokoládé történeti, természethistoriai, diaetetikai és orvosi tekintetben című, 1831-ben írt munkáját mutatja be. A könyvben a kávé története, a kávéfa historiája, a kávénak fizikai és kémiai tulajdonságai, a kávé, mint közönséges ital, orvosi javallata és a kávé helyettesítőinek korabeli értelmezései elevenednek meg.

A bemutatóra szívesen várnak minden érdeklődőt! Aki ott lesz, semmiképpen ne mulassza el megnézni a kávézó emeletén levő kávécukor kiállítást, sőt, ha van birtokában olyan kávécukor, amivel szívesen kiegészítené a gyűjteményt, azt se felejtse otthon!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."