Itthon » Művelődés

Ezen a héten a klasszikusgitár lesz a sztár

A Harmonia Cordis Egyesület április 11-17. között rendezi meg a IV. Terra Siculorum nemzetközi klasszikusgitár-fesztivált.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. április 11., 08:05
0 hozzászólás. 


Székelyudvarhely, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy - kereken egy hétig lesz hangos a klasszikusgitár hangjától a három székelyföldi város. A tavaly Terra Siculorumnak keresztelt, idén negyedik alkalommal megrendezett nemzetközi klasszikusgitár-fesztivál szervezői ezúttal sem okoznak csalódást a műfaj kedvelőinek. Kilenc országból több mint száz meghívott, köztük világhírű gitárművész, előadó és versenyző pengeti-zengeti a húrokat.

Amint arról az eseményt beharangozó cikkünkben beszámoltunk, az ingyenesen élvezhető, nívós koncerteknek városunkban a Városháza Szent István terme, Csíkszeredában a Szent Ágoston templom, valamint a Sepsiszentgyörgytől 4 kilométerre levő árkosi Szentkereszty-kastély ad otthont. A fesztivál ideje alatt lesznek mesterkurzusok és a gitárverseny 3000 euró értékű fődíja is gazdára talál.

Április 11-én, hétfőn, a fesztivál nyitónapján este hét órától a Joncol duó - Britta Scmitt (Németország) és Carles Guisado (Spanyolország) - koncertezik. A második nap estéjén, kedden fellép a fesztivál atyja és lelke, a székelyudvarhelyi születésű Beke István Ferenc. Beke gitárjátékát Bugnar Ionuţ hegedűn, Bíró Endre ütős hangszereken kíséri. A trió után pedig az oroszországi Vladimir Gapontsev pengeti a húrokat.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."