Itthon » Művelődés

Flashmob - heten csődültek a költészet napján

Több volt a bámészkodó, mint a felolvasó – a Magyar Költészet Napjára szervezett kétperces villámcsődületen nem volt tömegnyomor.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Itthon_Muvelodes/flashmob1104
Itthon_Muvelodes/flashmob1104
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. április 12., 10:28
0 hozzászólás. 

A hat órára meghirdetett költészet napi flashmobra a helyi média (majdnem) testületileg kivonult a Patkóba és filmezte, fotózta a mindössze hét felolvasó két perces „tömegmegmozdulását". A helyiek által baseballszékelynek becézett marcona Vasszékely közvetlen közelről, a rend őrei pedig tisztes távolságból figyelték a történéseket. Az akció kezdetét harangszó jelezte és kettő perc után sem akadt dolguk a felvigyázóknak: a felolvasók és a médiások békésen hagyták el a helyszínt.

Itthon_Muvelodes/flashmob1104

A villámgyors versfelolvasáson Pilinszky vitte el a pálmát – a hétből hárman az ő versével csődültek. Az akciót szervező, Budapestről a manna hírportál meghívására önkéntes sajtóvendégmunkásként városunkban tartózkodó Szatmári Réka Hervay Gizella Levél haza című versét olvasta fel, de elhangzott József Attila Kései siratója is. A villámcsődület felnőtt csapatát három, olvasni még nem tudó pöttöm is erősítette: ők plüssmackót szorongatva és felolvasó anyukájukhoz bújva a napköziben tanult versikét fújták.

Itthon_Muvelodes/flashmob1104

A siralmas felhozatal miatt csak a helyiek feje fát, a hasonló akciók szervezésében jártas Szatmári szerint a passzivitás nem kisvárosi nyavalya, mint mondta, Budapesten sem tolong a nép. Személy szerint volt már olyan is megmozduláson is, ahol ő és a szervező voltak a tömeg – a poén, hogy kettejüket tucatnyi rendőr vigyázta.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."