Itthon » Művelődés

Arc-Élek - rajtol a negyedik fotópályázat

Negyedik alkalommal hirdet közös fotópályázatot a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal, a Művelődési Ház, az Udvarhelyi Info Egyesület és a városi RMDSZ.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. május 16., 15:03
0 hozzászólás. 


Kezdő és már befutott fotósoknak ad minden eddiginél tágabb teret és kiváló lehetőséget a megmutatkozásra az Arc-Élek címmel meghirdetett tematikus fotópályázat.

A pályázat tulajdonképpen negyedik állomása az intézmények által 2008-ban Kisváros ősszel címmel útjára indított, 2009-ben Kapuk, 2010-ben pedig Mesterségek, mesteremberek néven meghirdetett fotópályázatok sorozatának - hangzott el a pályázatot beharangozó sajtótájékoztatón.

Csáki Jenő fotográfus, Elekes Gyula igazgató és Jakab Áron Csaba szervező hangsúlyozták: az induláskor kitűzött cél fotótechnikai és művészi szempontból is igényes fényképeken megörökíteni Székelyudvarhely és Udvarhelyszék épített és szellemi örökségét. Az idei pályázat az eddigieknél is nyitottabb, hiszen akár 3-4 fotóból álló, a megörökített személyről mesélő sorozat elkészítésére is sarkallhatja az alkotókat. Egy alkotó legtöbb négy képpel nevezhet be a versenybe.

A szervezők az elbírálás korrektségére is odafigyelnek. A benevezőknek a zsűribe (Elekes Gyula igazgató, Dávid Botond fotós, Csáki Jenő fotós, Jakab Áron Csaba szervező) vetett bizalmát egy (egyelőre még nem nevesített) meghívottal, fotós berkekben jól csengő nevű szakemberrel bővítik. Az alkotókedvet serkentheti, hogy első három díjazott 1 000, 600 és 400 lejes értékű vásárlási utalványban részesül.

Témagyűjtésre bőven van még idő, hiszen az alkotásokat legkésőbb szeptember 30-ig (16 óra) lehet beküldeni. A zsűri által legjobbnak ítélt fotókból októberben nyílik kiállítás, a tárlat anyagát ezúttal is katalógus valamint egy DVD-melléklet örökíti meg.

A jövőbeli elképzelésekkel kapcsolatosan elhangzott, hogy tervben van egy, a magyarországi testvértelepülésekkel közös szakmai tábor megszervezése, illetve az eddigi fotókból összeállított, Udvarhelyszék képekben című, több nyelvű kiadvány megjelentetése is.

Az Arc-Élek fotópályázattal kapcsolatos részletes, aktuális információkat, a jelentkezési űrlapot a www.fotopalyazat.ro honlapon találják meg az érdeklődők.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."